Joukkoliikenneyllätys naapurissa

0

Someron tiet ja niiden hoito hankaloituu vuosi vuodelta.

On totuttu köröttelemään traktoreilla paikasta toiseen, ja nämä eivät alleen kummoista tietä kaipaa. Jossakin vanhassa Somero-lehdessä on kuva, kun Joensuuntietä aletaan asvaltoida ja kuvassa näkyy traktori. Toimittaja kirjoittaa jotakin sen suuntaista, että kyllä traktorit nyt katukuvasta häviävät.

Luin Somero-lehdestä jutun ”Bussi Somerolle ei aja edes ojaan”. Juttu alkaa kiinnostaa minua sen verran, että päätän lukea koko artikkelin. Että minkälainen bussi se sellainen on.

Alan tutkia asiaa tutustumalla naapurikaupunkien joukkoliikenteeseen. Pettymyksekseni Forssa ei tarjoa mitään mullistavaa, mikä sitten on Salon laita. Kas kummaa, siellä kaupunki on ottanut hoitaakseen joukkoliikenteen.

Kiinnostukseni herää ja tutustun aikatauluihin, että mikä on tilanne Kiikalan kohdalla, se kun on lähes kuin Somero. Yllätykseni on suuri, kun kesät talvet liikennöi kahdeksan edestakaista vuoroa Salosta Kiikalaan. Miten näin on päässyt käymään?

Väestö Somerolla ikääntyy ja monet joutuvat terveydellisistä syistä luopumaan omasta autosta. Onko muutto edessä, mutta se ei ratkaise Someron liikenneongelmaa.

Teuvo Kuu-Karkku