Käden-ojennus nuorille

0

Tähän asti lapset ja nuoret ovat olleet korona-ajan suurimmat kärsijät. Tauti on tosin ollut heille vaarattomampi kuin riskiryhmille.

Sen sijaan he ovat kohtuuttomasti kärsineet rajoitusten tuomasta yhteiskunnan sulkemisesta, etäkoulun haasteista, harrastusten vaikeutumisesta, sosiaalisten suhteiden vähenemisestä ja yleisestä elämän kurjistumisesta.

Mutta sopivasti koulujen alkamisen kynnyksellä Suomi on saanut ostaa ylimääräisiä rokote-eriä Bulgariasta ja Romaniasta. Nyt näitä Biontechin, Modernan tai Pfizerin rokotteita voidaan tarjota juuri lapsille ja nuorille.

Kunnat pääsevät käynnistämään 12–15-vuotiaiden rokotukset aiemmin kuin osattiin toivoa. Rokotus on lapsen oma päätös. Alaikäinen saa itse päättää, mitä hän tarvitsee; kavereita ja lähiopetusta vai karanteeneja ja sulkuja. Se on tervetullut kädenojennus nuorille – suurimmalle kärsijäryhmälle.

Nuoria ollaan vain kerran, he tarvitsevat vapautta. Ilman koronaa.