Kaveria ei jätetä

0
Ville Karvosen piti olla alikersantti Lehto.

Teatteri Tuntemattoman Tuntematon sotilas -työryhmä päätti yksimielisesti peruttaa elo-syyskuun esitykset yhden näyttelijän vakavan sairastumisen vuoksi. Korostamme, ettei kyseessä ole Covid-19 eli korona-tartunta.

Olemme tehneet Tuntematon sotilas näytelmää puolitoista vuotta, ja työryhmämme on hitsautunut vahvasti yhteen. Aika on ollut haastava kaikin puolin, mutta tämä haastavuus on entisestään lujittanut yhteishenkeämme. Meistä on muodostunut Väinö Linnan rakastetun romaanin kaltainen konekiväärikomppania, jonka motto on ”kaveria ei jätetä.” Esityksien toteuttaminen ilman yhtä kaveriamme ei siis tule kysymykseenkään. Emme halua korvata häntä jollain toisella näyttelijällä, koska hänen panoksensa omaan rooliinsa on niin tärkeä. Tuntematon sotilas on laadukas ja loppuun asti hiottu esitys ja se tarvitsee jokaisen osatekijänsä ollakseen täydellinen.

Olemme hyvin pahoillamme tilanteesta niiden ihmisten puolesta, jotka ovat varanneet lipun esityksiimme. Te olette tänä vaikeana aikana olleet mukanamme viestein ja puhelinsoitoin antamassa tukea ja luomassa uskoa tulevaan. Uskoa siihen, että vielä näemme teatterilla, kun esityksemme saa ensi-iltansa. Eli Tuntematon sotilas tullaan vielä esittämään. Näytelmä on valmis ja se jää nyt odottamaan parempaa aikaa, sekä teitä, rakas yleisömme.

Tiedotamme uudesta esitysaikataulustamme heti, kun tilanteet selkiytyvät. Toivomme, että jaksatte odottaa meitä.

”Yritetään pojat vielä kerran.” (Vänrikki Kariluoto)

Petri ”Könö” Känkänen, sekä Teatteri Tuntemattoman porukka