Keilahallissa kesäkisataan

0
Matti Lehtinen on tällä hetkellä paras somerolainen.

Teksti Juha Laakso

Toukokuun puolivälissä käynnistynyt ja elokuun loppuun asti jatkuva Kesän Kaatajaiset -niminen valtakunnallinen keilailukilpailu on tähän mennessä houkutellut Someron keilahallin radoille runsaat kolmekymmentä kilpailijaa.
Kaatajaiset käydään suoraan loppukilpailuna, jossa yhteistulos muodostuu kolmesta kolmen heittosarjan yhteistuloksesta.
Täydet yhdeksän sarjaa heittäneistä keilaajista parhaan tuloksen on tähän mennessä tehnyt lahtelaisseura Valtin Teemu Asplund, jonka yhteispisteet ilman tasoitushyvityksiä ovat 2110. Turun Palloseuran Jesse Kallio on 2025 pisteellään toisena.
Päälle kahdentuhannen pinnan yhteistuloksensa on hivuttanut myös kisan toistaiseksi paras somerolaiskeilaaja, Matti Lehtinen. Hän on saanut (234 pisteen tasoituksella) kasaan 2018 pistettä ja pitää hallussaan kokonaiskilpailun kolmossijaa.
Seuraavaksi parhaat Someron Keilaajien edustajat ovat kymmenentenä oleva Timo Härmä (1864/tasoitus 219), sijalla kaksitoista oleva Olli Lehtinen (1800/75) ja sijaluvulta neljätoista löytyvä Immo Pulkkinen (1783/126).