Kiiruun puisto ei sovi torinpitopaikaksi

0
Kiiruun puistossa viihdytään muun muassa konserteissa.

Luin lehtori Sirkku Kurkikankaan artikkelin Somero-lehdestä 27.7. Hän kirjoittaa Kiiruun puistoon kohdistuneista uhista täysin paikkansa pitävästi.

Käsittämätöntä on, miten puistoon, joka jo nyt on täysimääräinen somerolaisten virkistys- ja kulttuuritapahtumien pitopaikka sekä keskustan vihreä keuhko, vielä sopisi jokaviikkoinen kaupallinen toritapahtuma.

Jo tällä hetkellä puiston kasviharvinaisuudet ovat suurelta osalta tuhottu, ja nyt siis aiotaan tuhota loputkin puutarhan viheralueet.

Someron keskustassa on todella paljon asvaltoituja aukioita. Someron linja-autoasemallakin on tosi hiljaista. Torinpitäjäthän voisivat vuokrata vaikka sen alueen itselleen.

Eikö myös perinteinen Härkä-patsaan tori ole juuri torinpitoa varten, ja jos torivuoroista tulee kiistaa, niin sopu antaa sijaa, viikonloputhan ovat nykyisin pitkiä.

Mitä Kurkikangas kirjoittaa koulun parkkipaikasta, pitää paikkansa, eikä Kiiruun puisto sovi siis senkään takia toripaikaksi. Koulun parkkipaikka on tosiaan aivan täynnä autoja myös viikonloppuisin ja iltaisin, puhumattakaan koulupäivistä.

Luulen, että jos suunnitelmat toteutuvat puiston suhteen, somerolaiset tulevat katumaan asiaa jälkeenpäin.

Muistan hyvin ajan, jolloin puistoa oltiin hankkimassa Someron kaupungille. Hintaa pidettiin liian korkeana ja alue oli jo siirtymässä yksityisille omistajille, mutta somerolaisten kannanotot ja yleisökirjoittelu pelastivat silloin alueen kaikkien yhteiseksi iloksi.

Toivon, että ihme tapahtuu uudelleen ja alue pelastuu rauhoittumiselle ja yhteiselle oleilulle, ja jäljellä olevat puiston kasviharvinaisuudetkin virkistyvät ja voivat jälleen hyvin.

Pirkko Kuu-Karkku