Konsultointia Somerolla

0
Someron ensimmäinen, lähes muuttumattomana pysynyt koulurakennus, joka on seissyt pihalla sen ensimmäisestä rakentamisesta vuonna 1882 saakka. Koulun 138-vuotisen historian aikana oppilasmäärät ovat pysyneet samankaltaisissa lukemissa.

Konsultti kävi Somerolla ja nyt punnitaan se, että kuka tai ketkä valtuutetut ensimmäisinä pettävät vaalilupauksen ”kyläkouluja ei lakkauteta”.
Nyt tulikin heti vaalien jälkeen kylmäävä arvio konsultilta: Someron koulujen koko oppilasmäärä mahtuisi Joensuun koulun ja yläkoulun tiloihin jo vuonna 2023.
Eli tällä valtuustokaudella on varmaan tehtävä päätös kyläkoulujen tilasta, lakkautetaanko ja puretaanko, ja mistä aloitetaan? Siis lakkautus ja purkuko on taas ainoa vaihtoehto?
No, ei tässä vielä kaikki, lisää purkutuomioita konsultilta. Konsultti näkee, että ellei Nuppulinnaa ja Kiiruun koulun väistötiloja saada myydyksi, kannattaa kaupungin purkaa ne. Vaikka Nuppulinnaan tehtiin hiljakkoin laaja julkisivu- ja kattoremontti, rakennus laitettiin kuntoon kalliisti. Ja nyt sitten purkutuomio. Toivottavasti saadaan myytyä.
Ei oikein käy minun järkeeni, mutta enhän olekaan päättämässä veronmaksajien rahoista.
Mielenkiintoista nähdä, kuka äänestää valtuustossa puolesta ja kuka vastaan, selittelyt sitten erikseen.
Kysyisin vielä siitä, että kävikö konsultti tutustumassa purkukohteisiin ja kerrottiinko konsultille remonteista, siis mitä on lähihistoriassa rakennuksiin tehty.
Olen myös kiinnostunut siitä, keskusteliko konsultti koulujen henkilökunnan kanssa ja vaikuttiko heidän mielipiteensä ollenkaan konsultin päätökseen. Minua myös mietityttää, että kerrottiinko koulujen henkilökunnalle tulossa olevasta konsultin tutkimuksesta. Kertoiko kaupungin johto heille mitään tulevasta, ja onko jutellut asiasta sen jälkeen, kun konsultti antoi arvionsa lakkautuksista ja purkamisesta?
Mitä tietoja on tullut kouluissa käyvien lasten vanhemmille, ja onko kouluilla ollut infotilaisuuksia huolestuneille vanhemmille?
Yleensäkin haluan tietää, kenen idea oli taas ottaa kallis konsultti ja miksi konsultin arvio julkaistiin vasta kuntavaalien jälkeen. Kuntavaalien aikana ei ollut mitään hajuakaan, että mitä kaupungin päättäjät puuhaavat äänestäjien selän takana.

Vastausta odotellessa