Koronatilanne heikentynyt merkittävästi Somerolla – terveyskeskuksen neuvonta, jäljitystoiminta ja puhelinneuvonta ovat ruuhkautuneet

0

Varsinais-Suomen alueellinen koronatilanne on parantunut hieman viime viikosta. Ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat laskeneet. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on arvioinut, että maakunta pysyy edelleen leviämisvaiheessa. Alueellisesta paremmasta tilanteesta huolimatta Somerolla koronatilanne on heikentynyt merkittävästi. Somerolla todettiin viime viikolla 32 yhteensä 5 tartuntaa ja kuluvalla viikolla 6 tartuntaa. Altistuneita on useita kymmeniä.

Terveyskeskuksen näytteenotto, jäljitystoiminta sekä puhelinneuvonta ovat merkittävästi ruuhkautuneet.

Rokottautumalla on mahdollista välttää karanteeni

Kaksi kertaa rokotetun on mahdollista välttää altistuessaan karanteeni, mikäli rokotettu on oireeton. Rokotus ei estä välttämättä sairastumista koronavirustautiin, mutta rokottautumalla on mahdollista välttää taudin vaikeat muodot. Tavoitteena on edelleen mahdollisimman suuri rokotuskattavuus. Lue lisää rokotuksista: THL: ROKOTTEET JA KORONAVIRUS

Kaikki yli 16-vuotiaat varaavat rokotusajan itse sähköisen ajanvarauksen tai puhelinajanvarauksen p. 050 377 6155 (arkisin klo 12-13) kautta. 12-15-vuotiaat saavat tiedon rokotusajankohdasta kouluterveydenhoitajalta. Mikäli lapsi tai nuori toivoo huoltajan olevan läsnä rokotustilanteessa ajan voi varata soittamalla ajanvarausnumeroon.

SÄHKÖINEN AJANVARAUS 

Somerolla järjestetään pop up -rokotuspäivä lauantaina 21.8. mnitoimitalolla os. Kiiruuntie 6. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta klo 9-13. Rokotteita on rajoitetettu määrä. Rokotuspäivässä voi saada ensimmäisen tai toisen annoksen. Toisen rokotuksen osalta ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla kulunut vähintään 8 viikkoa. Moderna-rokotteen ensimmäisessä vaiheessa saaneet eivät voi saada tehostetta pop up –päivässä.