Laki sanelee koirien uimisen rannoilla

0
Raksu nautti Hovimäessä koirien uimarannasta, varsinkin kun sille heiteltiin keppejä noudettavaksi.

Tekstareissa on varovasti ehdoteltu, että koirat voisivat myös käydä yleisillä uimarannoilla.
Sitä en muista koska laki astui voimaan, mutta kielto koirien viemisestä yleisille uimarannoille löytyy Suomen järjestyslaista, jota siis valvoo poliisi. Ei sitä voida edes päättää esimerkiksi Someron kaupunginvaltuustossa.
Muistan kyllä hyvin ajan, kun ei ollut mitenkään tavatonta, että koirat ja ihmiset olivat samalla uimarannalla. Lapset leikkivät koiriensa kanssa rannassa ja hauskaa oli.
Mutta jos koirille ei löydy Someron keskustasta mitään uimapaikkaa ja yleiset uimarannat ovat kovasti hiljaisia, niin voisiko jonkun rannan statuksen muuttaa yleisestä uimarannasta koirien uimarannaksi. Hovimäestä sellainen käsittääkseni löytyykin.
Ja jos olen ymmärtänyt oikein, niin koirien uimarannalla saavat myös ihmiset mennä uimaan.
Pururatojenhan kanssa kävi niin, että alkuun ihmiset ja koirat ulkoilivat yhdessä. Jopa talvisin. Mutta sitten herättiin siihen, että koirat pilaavat ladut. Oli siinä varmaan ihmisilläkin osuutta, jos jalkaisin kulkivat latuja pitkin koiriensa kanssa.
Sitten kiellettiin koirilta kokonaan pääsy pururadoille. Kuinkas kävi! Pururadat hiljenivät. Kun taas suostuttiin siihen, että koirat saavat ulkoilla niillä silloin kun ei ole latua, pururadat vilkastuivat jälleen. Ja hyvä näin.
Itsellänikin on koira. Se on hyvin vaatimaton sen suhteen, että millaisella rannalla ui. Oikeastaan riittäisi metrin levyinen aukko, josta veteen pääsee. Periaatteessa riittäisi siis lupa, että mistä kohdalta Paimionjokea Someron keskustassa sellaisen tempun voisi tehdä.

Naksun emäntä