Lits, läts ja pinnat talteen!

0
Otto Saarinen (keskellä) on pukannut pallon oman maalin edustalta väljemmille vesille. Voiman valkopaidoista tilanteen kehittymistä seuraavat Anssi Kerko (vas.), Kasperi Laine, Markus Nieminen, Mikko Kaase, Janne Salmi ja Eetu Sarvi.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman jalkapallomiehistö on laittanut kirivaihteen päälle Kutosen alkusarjassa. Se nappasi jo toisen peräkkäisen voiton ja nousi Länsi-Suomen alueen A1-lohkon taulukossa kuudenneksi.

Voima ja Auran Palokunnan Urheilijat kamppailivat sarjapisteistä urheilukentän likomärällä nurmialustalla. Vettä vihmoi taivaalta läpi ottelun, mutta urhoollisesti kumpikin joukkue pyrki silti pelaamaan jalkapalloa, eikä vain roiskimaan palloa lätäköstä toiseen.

Kuten edellisessä kotipelissään, SoVo oli nytkin parhaimmillaan ensimmäisellä puoliajalla ja iski voittoon tarvitut maalit jo ensimmäisen parikymmenminuuttisen aikana. Vieraiden kavennusosuma syntyi viimeisellä peliminuutilla ja kotivoitto vietiin aikakirjoihin 2–1 (2–0) lukemin.

Grönholmin ruuti kuivaa sateessakin


SoVo aloitti pelin ryminällä ja loi heti alkuminuuteilla hyviä maalintekopaikkoja APU:n kenttäpäätyyn. Kolmas kunnon yritys kuudennella peliminuutilla tuotti toivotun tuloksen, kun Jasper Joosela vapautti Rasmus Grönholmin läpiajoon ja tämä sijoitti pallon vuorenvarmasti verkkoon.

Isäntien alkurynnistyksen jälkeen APU pääsi pariin otteeseen ahdistelemaan Jarkko Ihalaisen vartioimaa somerolaismaalia. Auralaisilta kuitenkin puuttui Grönholmin kaltainen tulikuuma maalitykki, joka iski toistamiseen vähän ennen jakson puoltaväliä.

Ihailtavalla varmuudella tämän kauden aikana maaleja latonut Grönholm sai maalivahdin eteensä nyrkkeilemän pallon ulottuvilleen ja sijoitti sen kylmän rauhallisesti maalikehikon sisään.

Osuma oli somerolaisnuorukaiselle jo kuluvan kauden seitsemäs ja joukkueensa tehokkaimpana hän jakaa A1-lohkon maalitilastossa neljättä sijaa.

Loppupelin aikana Grönholmilla, Kasperi Laineella ja toisella jaksolla kentälle päässeellä Tero Rajakalliolla oli vielä jokunen mainio paikka kotijohdon kasvattamiseen, mutta vedot päätyivät joko maalipuiden kautta yläilmoihin tai APU-vahdin näyttäviin torjuntoihin.

Hyökkäyspäässä loistaneen Grönholmin ohella kauttaaltaan kelpo pelin pelanneista voimalaisista erityiskehut ansaitsee hirmuisen työmäärän takalinjoilla huhkinut topparikaksikko Otto SaarinenJanne Salmi .

Ylälohkopaikka yhä ulottuvilla


Kauden keskivaiheilla vaisusti pelanneen somerolaisjoukkueen piristyminen on tuonut rutkasti uutta mielenkiintoa A1-lohkon alkusarjan päätöskierroksille. Lohkotaulukon sijoilla kahdesta kuuteen on nyt viisi joukkuetta neljän pisteen sisällä ja loppukauden ylälohkopaikka heltiää todennäköisesti vain kolmelle tästä ryhmästä.

Toivoa sopii, ettei lähiaikojen otteluruuhka hyydytä SoVon nousukiitoa kohti ylintä jatkolohkoa. Tulevana lauantaina somerolaiset vierailevat TuRaKe:n kotikentällä Turussa ja seuraavan viikon ohjelmassa ovat rästipeli Liedossa sekä alkusarjan päättävä kotiottelu.