Marika Virtaselle nuorten Suomen moukarimestaruus

0
Marika Virtasta valmentaa Jani Pihkanen. Kuva Sari Virtanen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa edustava Marika Virtanen heitti N19-sarjan Suomen moukarimestariksi kotikaupungissaan Turussa. Virtanen ratkaisi voittonsa jännittävien vaiheiden jälkeen kilpailun viimeisellä suorituksella tuloksella 53,12.
Mestaruustaistelu jäi avoimeksi, kun Esan Silja Kosonen ja JKU:n Aada Koppeli lähtivät päivää ennen nuorten MM-kilpailuihin Kenian Nairobiin. Mukana olleista heittäjistä parasta tulosta hallussaan pitänyt Virtanen otti kilpailussa heti kärkipaikan ensimmäisen kierroksen tuloksella 51,87, ja jota sitten paransi kolmannella kierroksella lukemiin 51,91.
Neljännellä kierroksella IF Länkenin vuosi sitten sarjaa alempana mestaruuden vienyt Emmanuella Koomson heitti Virtasen ohi tuloksellaan 52,38 ja piti sillä johtopaikkaa viimeiseen heittoon saakka. Sillä Marika Virtanen heitti sitten voittotuloksensa.
– Vikalla heitolla tiesin, että nyt lähtee ja ringistä astellessa tuli jo onnen kyyneleet ja helpottunut olo. Kotikentällä oli mahtava voittaa ja kannustuksella oli suuri merkitys viimeisellä heitolla onnistumiseen, kertoi mestari kilpailun ratkaisuheitosta.
– Valmentajani Jani Pihkanen sanoi, että luota itseesi ja anna mennä.
Marika Virtanen oli kilpailun 13 osanottajasta nuorin ja hän pääsee samaan sarjaan vielä ensi vuonna puolustamaan mestaruuttaan. Suomen moukarimestaruus oli Virtaselle jo neljäs, sillä hän on voittanut oman sarjansa kolmesti peräkkäin vuosina 2017–19. Vuosi sitten tuli pronssia.
Virtasen ja Koomsonin jälkeen pronssimitalilla palkittiin Iisalmen Visan Tia-Maria Paldanius tuloksella 50,47.
Juoksuradalla Esan Saara Suonpää juoksi N19-sarjan 400 metrillä 14. parhaan ajan 62,97 sekä 200 metrin alkuerissä kauden parhaansa 27,33 (tuuli +1,3).