Max Lampinen teki SE:n

0
Max Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Kilpailu kilpailulta M17-sarjan moukarinheiton Suomen ennätystä jahdannut Max Lampinen onnistui vihdoin SM-kisojen kenraalikisassaan rikkomaamaan päivälleen 24 vuoden ikään ehtineen Olli-Pekka Karjalaisen Suomen ennätyksen 79,12. Lampisen viisikiloinen moukari kaartoi tiistaina Espoossa 18 senttiä yli 80 metrin haamurajan. Viikkoa aiemmin heitetty oma ennätys parani 1,40 metriä.
Ennätys syntyi viidennellä heittokierroksella. Max Lampisen koko heittosarja oli 78,03-77,94-78,56-78,42-80,18-X. Tulos 80,18 yltää tämän vuoden maailmantilastossa toiselle sijalle. Edellä on vain Kreikan Ággelos Mantzouránis 28 senttiä paremmalla tuloksella 80,46.
Perjantaina Max Lampinen heittää moukaria SM-kilpailuissa Hyvinkäällä sekä seuraavina päivinä puolustaa Suomen mestaruuksiaan myös kuulassa ja kiekossa.
Näin Lampisen veljekset tekivät molemmat ykköslajiensa Suomen ennätykset juuri ennen SM-kilpailujaan, sillä Mico Lampinen heitti P15-sarjan kiekon SE:n viikonloppuna. Hän kisaa tänään Kokkolassa moukarissa ja sunnuntaina kiekossa.