Max Lampiselle SM-kultaa ja kaksi hopeaa

0
Max Lampinen ja valmentajaisänsä Tero Lampinen.

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Max Lampinen oli täysin ylivoimainen voittaja M17-sarjan SM-kisojen moukarinheitossa Hyvinkäällä. Lampisen voittokaari kantoi kisojen avajaispäivänä 80,17 eli vain sentin päähän pari päivää aikaisemmin heittämästään Suomen ennätyksestä.

Lisäksi Max Lampinen saavutti hopeaa niin kuulasta kuin kiekosta. Vuosi sitten Lampinen heitti kaikissa kolmessa lajissa SM-kultaa.

Moukarikisassa Lampinen heitti parhaan tuloksensa kolmannella kierroksella.

– Heitto tuntui helpolta ja varmalta, mutta kolmannen heittokierroksen jälkeen käännettiin heittojärjestys, jonka takia tuli pitkä väli ja heiton tuntuma huononi, kertoi mestari.

Max Lampinen heitti kilpailussa uransa toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi parhaat tulokset, sillä voittoheiton lisäksi toisen kierroksen heitto kantoi 79,47 ja viidennen 79,82.

Kilpailun hopeamitalisti oli Kaipolan Vireen Simo Piirainen tuloksella 66,57 ja pronssimitalisti Nurmijärven Yleisurheilun Mikko Huhta ennätyksellään 65,03. Seuraavat jäivät sitten jo alle 60 metrin.

Esan Lauri Kakko oli mukana samassa kilpailussa parantaen ennätystään lukemiin 50,61. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt kahdeksan parhaan kolmelle viimeiselle kierrokselle ja Kakon sijoitus oli yhdeksäs.

Kiekossa ja kuulassa tiukempaa


Toisena päivänä käydyssä kiekkokisassa Lampinen heitti tänä vuonna hopealle toisen kierroksen tuloksellaan 51,54.

– Mulla oli tarkoitus hiljalleen lisätä tehoja heittoon, mutta toisen heittokierroksen jälkeen tulikin jo kunnolla vettä. Kävi samalla tavalla kuin kaksi vuotta sitten Lahdessa. Mutta mestaruus meni nyt aivan oikealle kaverille.

Mestariksi heitti Kankaanpään Seudun Leiskun Kosti Saine tuloksella 53,03. Pronssi meni tässäkin lajissa Mikko Huhdalle lukemin 49,21.

Päätöspäivän kuulakilpailussa kolmen parhaan sijoitukset vaihtelivat kilpailun aikana.

Siilinjärven Ponnistuksen Riku Tenhunen aloitti kärjessä tuloksellaan 15,79. Neljännellä kierroksella vuorostaan Lampinen siirtyi kärkeen tuloksellaan 15,85, kunnes Piikkiön Kehityksen Juho Suominen pukkasi viimeisellään kahdeksalla sentillä hänen ohitseen ja SM-kultaan tuloksella 15,79.

Max Lampinen varmisti paikkansa Tukholmassa syyskuun alussa käytävän Ruotsi-ottelun moukariin ja todennäköisesti myös kiekkoon.