ME-heittäjä Silja Kosonen myös MM-kisan suosikkina

0
Silja Kosonen heittää finaalissa huomenna lauantaina.

Teksti Aulis Tiensuu

Kuukausi sitten nuorten Euroopan mestaruuden Tallinnassa voittanut ja sen jälkeen Tokion olympiakisojen 14. parhaaksi heittänyt Silja Kosonen ehti olla Suomessa vain runsaan viikon, kun hän matkusti perjantaina Kenian Nairobiin, jossa tällä viikolla käydään nuorten MM-kisat.
Kosonen on MM-kisojen ykkössuosikki ME-tuloksellaan 73,43, sillä kisojen kolme kärkiheittäjää ovat samat kuin Tallinnassakin. Tilastokakkosena on EM-hopeamitalisti Ranskan Rose Loga 71,09 ja kolmantena EM-pronssimitalisti Valko-Venäjän Mariola Bykel 67,54. Vasta neljäntenä on paras Euroopan ulkopuolinen Kiinan Zhao Jie 67,52. Kosonen heitti tuloksensa kesäkuun lopussa, mutta muiden parhaat on heitetty varhain keväällä tai jo talvella.
Silja Kosonen ja Suomen toinen moukariedustaja Aada Koppeli pääsivät sunnuntaina tutustumaan Nairobin kauniiseen stadioniin sekä harjoituskentälle ottamaan heittotuntumaa ja karistamaan matkakakeudet.
Nairobi sijaitsee samalla aikavyöhykkeellä kuin Suomi. Naisten moukarin karsintakilpailu käydään torstaiaamuna jo kello 8.40 alkaen. Finaali heitetään lauantaina iltapäivällä kello 14.30. Sääolosuhteet Nairobissa vastaavat hyvinkin suomalaista elokuuta, sillä päivälämpötilat ovat 20 ja 25 asteen välillä.
Kilpailuja ei televisioida Suomeen, mutta suoria nettilähetyksiä on nähtävissä ja niiden livestream-linkit löytyvät World Athletic -sivustolta.