Mico Lampinen paransi kiekon SE:n lukemiin 69,25

0
Mico Lampinen paransi toistamiseen SE-lukemia.

Teksti Aulis Tiensuu

Mico Lampinen paransi toistamiseen P15-sarjan kiekonheiton Suomen ennätystä heittäen Lohjalla uudet lukemat 69,25. Muutama viikko sitten heittämänsä aiempi SE-tulos parani 41 senttiä.
Tulos syntyi viimeisellä heittokierroksella hyvissä olosuhteissa, tosin tuulesta ei saanut apuja. Lampinen oli kilpailussa täysin ylivoimainen, sillä toiseksi heittänyt Esbo IF:n Mikael Böckerman jäi lähes 24 metrin päähän, vaikka hänkin heitti tämän kauden tilastossa kahdeksanneksi oikeuttavan tuloksen 45,58.
Seuraavaksi Mico Lampinen tähyää ensimmäisenä suomalaisena yli 70 metrin kiekkokaarta. Meneekö se jo ensi viikonloppuna Kokkolassa pidettävissä ikäluokan SM-kisoissa, jää nähtäväksi. Lampinen kisaa Kokkolassa myös kiekossa.
Kiekossa Mico Lampinen on ehdoton voittajasuosikki, mutta moukarissa hän saa vastaansa samoissa Lohjan kilpailuissa sarjan moukariennätystä myös toistamiseen parantaneen Aatu Kangasniemen, jonka parannus oli peräti yli kolme metriä lukemiin 81,96.
Vuosi sitten Mico Lampinen ei loukkaantumisen vuoksi päässyt lainkaan SM-kisoihin, joten nämä ovat hänen ensimmäiset ulkokenttien SM-kisansa.
Samaan aikaan isoveli Max Lampinen kilpailee 17-sarajan SM-kisoissa Hyvinkäällä kuulassa, kiekossa ja moukarissa, joissa kaikissa hän puolustaa viime vuonna sarjaa alempana voittamiaan Suomen mestaruuksia.