Mico Lampiselle kiekon kultaa ja moukarin hopeaa

0
Mico Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Lampisen veljeksistä nuoremman Mico Lampisen ensimmäiset ulkokenttien SM-kisat Kokkolassa sujuivat mainiosti. Lampinen voitti kultaa ykköslajissaan kiekossa ja saavutti hopeaa kakkoslajissaan moukarissa. Enempään ei ollut mahdollisuuksia, sillä P15-sarjassa voi maksimissaan kilpailla vain kahdessa lajissa.
Avajaispäivän moukarikisassa Nurmijärven Aatu Kangasniemi oli odotetusti ylivoimainen ykkönen. Hänen lekansa kantoi tällä kertaa 79,24.
Toiseksi heittäneen Mico Lampisen parhaalle kaarelle saatiin mittaa 68,93 ja kolmanneksi tulleelle Joensuun Katajan Isko Kovaselle 56,18. Erot olivat selkeät ja sitä seuraavat jäivätkin jo alle 50 metrin.
Mico Lampinen hallitsi kahden ensimmäisen epäonnistuneen heiton jälkeen ylivoimaisesti päätöspäivän päälajiaan kiekonheittoa, jossa kultatuloksensa oli 64,61. Toiseksi heitti Tuupovaaran Urheilijoiden Topi Parviainen tuloksella 52,50 ja kolmanneksi Joel Blomqvist IF Fyren -seurasta lukemin 48,82.
– Yksikään heitto ei lähtenyt kädestä oikein hyvin, mutta voitto oli tärkeintä. Loppukauden tärkein tavoite on saada 70 metriä rikki, sillä harjoituksissa on tullut hyvin 70 metrin ylityksiä, toteaa kaksimetrinen heittäjälupaus.