Mitä ajatuksia syntyy etätöistä?

0

– Joo, tosi hyvä asia! Olen tehnyt etätöitä monta vuotta jo ennen koronaa ja minulla on niistä pelkästään positiivista sanottavaa. Se onnistuu, verrattuna varsinkin avokonttoreihin, jotka ovat ajanryöstäjiä, sillä moni työ vaatii keskittymistä. Ihmiskontakteja saa asiakastapaamisissa, Jussi Teräväinen ylistää.

– Toisille sopii, toisille ei. Itse en välittäisi, haluan paikan päälle ja olla lähellä. Mutta monille, kuten pojalleni, etätyö suo aikaa olla lasten kanssa. Hän sanoo myös saavansa kotona enemmän aikaan, Ulla Lindberg puntaroi.

– No hyvä juttu, jos voi tehdä. Kaikki eivät voi. On vaikea sanoa, miten ratkaisut tässä asiassa Suomen työpaikoilla rupeavat menemään, Niina Kalliola vastaa.

– Mulla on sellainen työ – hoitoalalla, ettei onnistu. Mielelläni tekisin jos voisin. Kyllä varmasti etätyöt tulevat yhteiskunnassa lisääntymään, mutta on miettävä myös ihmisten sosiaalisia suhteita, Marianne Raunio arvioi.