MLL etsii uusia kaveritukihenkilöitä ja perhekummeja

0

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri hakee uusia vapaaehtoisia kaveritukihenkilöitä lapsille ja nuorille sekä perhekummeja lapsiperheille Salon seudulla (Salo+Somero).
Tukihenkilökoulutuksen käyneet voivat toimia kaverina 6–16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle, tai vapaaehtoisena perhekummina tukea tarvitsevalle lapsiperheelle.
Kaveritukihenkilö voi viedä tuettavansa esimerkiksi liikkumaan, mukaan omaan harrastukseensa tai viettää vain muuten aikaa yhdessä. Yhteinen tekeminen kannustaa lasta löytämään mielekästä tekemistä, uusia harrastuksia ja kavereita. Samalla lapsi saa elämäänsä luotettavan aikuisen, jolle kertoa arjestaan ja mahdollisesti myös mieltä painavista asioista.
Perhekummi on arjen kuuntelija, joka tukee lapsiperhettä antamalla omaa aikaansa arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. Tärkeintä toiminnassa on keskusteleminen ja kuunteleminen, vaikka yhteisten vaunulenkkien tai asioilla käymisen yhteydessä.
Tukihenkilötoimintaan kaivataan kaikenikäisiä hyväsydämisiä aikuisia, jotka voivat sitoutua tapaamaan tuettavaa lasta, nuorta tai perhettä noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan. Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä mahdollisia ongelmia sekä lisätä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia.
MLl:n Varsinais-Suomen piiri järjestää syyskuussa Salossa maksuttoman tukihenkilökoulutuksen uusille kaveritukihenkilöille ja perhekummeille. Koulutukset järjestetään iltaisin Salon SYTY ry:n tiloissa.
Tukihenkilötoiminnan koulutuksessa keskustellaan vapaaehtoistoimintaan ja tukihenkilönä toimimiseen liittyvistä aiheista sekä käydään läpi toiminnan käytäntöjä ja konkreettisia esimerkkejä tukihenkilötoiminnassa mahdollisesti vastaan tulevista tilanteista. Kouluttajina toimivat MLL:n ammattilaiset. Koulutuksen jälkeen toimintaan mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelut. Ilmoittautuneet saavat ennen koulutusta muutaman pienen ennakkotehtävän koulutukseen valmistautumista varten.
Koulutuksissa noudatetaan Varsinais-Suomea koskevia rajoituksia ja muutoksista tiedotetaan mahdollisimman ajoissa osallistujille.

Kaveritukihenkilökoulutus 21.9.

Perhekummitoiminnan koulutus 29.9.