MLL kouluttaa lastenhoitajiasyksyllä

0

MLL:n lastenhoitotoiminta käynnistyy Somerolla tänä syksynä kunta-avustuksen avulla. MLL:n Varsinais-Suomen piiri järjestää lastenhoitokurssin yhteistyössä Salon kansalaisopiston kanssa 8.9.–10.11.
Kurssi antaa osallistujalle valmiudet toimia MLL:n hoitajana perheissä tilapäisissä lastenhoitotehtävissä.
Kurssikertoja on yhteensä 9 ja ne ovat aina keskiviikkoiltaisin. Ilmoittautuminen alkaa verkossa ensi torstaina 12.8.
– Kurssille ovat tervetulleita kaikki 16 vuotta täyttäneet ja lastenhoidosta kiinnostuneet, kertoo lastenhoitotoiminnan koordinaattori Satu Lempinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiristä.
Kurssi on laajuudeltaan 50 tuntia ja se pitää sisällään lähiopetuskertojen lisäksi myös kirjallisia tehtäviä sekä harjoittelun perheessä.
– Kurssilla käsitellään muun muassa lapsen kohtaamista ja kuulemista, lapsen hyvää hoitoa, lasten tapaturmien ennaltaehkäisyä ja hoitoa, erilaisia lapsiperheitä ja MLL:n hoitajana toimimista.
Kurssin jälkeen kaikki MLL:n hoitajaksi haluavat valitaan tehtävään haastattelun perusteella ja heiltä tarkistetaan rikostaustaote.
– Tavoitteena on saada kurssin kautta koulutettua hoitajia myös Somerolle.
– Olisi hyvä, jos somerolaiset, esimerkiksi nuoret, innostuisivat kurssille ja saisimme monen vuoden paussin jälkeen lastenhoitotoiminnan takaisin Somerolle, kannustaa myös MLL Someron puheenjohtaja Heidi Virtanen.

n Ilmoittautuminen 12.8.–1.9. osoitteessa: salo.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/kansalaisopisto/ tai puhelimitse opiston toimistoon.