Monosta saksalaisittain

0
Uusikuu -yhtyeen solisti Laura Ryhänen.

Härkälän kartanossa kuullaan ensi sunnuntaina 29.8. Unto ja Uusikuu -konsertti, jonka ohjelmisto on somerolaista tangosäveltäjää Unto Monosta ja muita vanhan tanssimusiikin aarteita.
Estradille nousee Saksassa majapaikkaansa pitävä Uusikuu, joka esittää tuttuja ja vähän tuntemattomiakin tanssimusiikin helmiä sekä omaa tuotantoa vintage-hengessä. Uusikuulla on samalla 15-vuotisen uran juhlavuoden Suomen konsertti. Yhtye esiintyy pääasiassa Keski-Euroopassa.
– Olemme huomanneet, että vaikka vanhojen laulujen tekstit eivät aina tietenkään tule täysin ymmärretyiksi ulkomailla, Unto Monosen musiikki ja hänen tummanpuhuva hahmonsa puhuttelevat yleisesti yleisöä Berliinistä Brysseliin ja Lontoosta Luzerniin. Tästä lähti kipinä Someron konsertin järjestämiseen, kertoi laulaja/viulisti Mikko Kuisma yhtyeen edellisellä Someron vierailulla 2018.