Moukarinheittäjät vahvassa vireessä: Max Lampinen uuteen ennätykseen

0
Max Lampinen

Teksti: Aulis Tiensuu

Someron Esan moukarinheittäjät osoittivat vahvaa virettä Tammelan kilpailuissa torstaina. Kalevan Kisoihin valmistautuva Henri Liipola voitti miesten kisan kauden kolmanneksi parhaalla kilpailutuloksellaan 73,95. Kaikkiaan kolme hänen heittoaan kantoi yli 73 metrin.

M19-sarjassa kilpaillut Max Lampinen heitti kuusikiloisella uuden ennätyksensä 73,15, joka on kaikkien aikojen toiseksi paras 17-sarjalaisen heittämä tulos ja jää vain vajaan metrin Olli-Pekka Karjalaisen SE:stä.

Kilpailu oli EM- ja MM-kilpailun ulkopuolelle jätetylle Lampiselle samanaikaisten Nairobin MM-kilpailujen ”varjokisa”. Siellä Maxin tulos olisi riittänyt niin karsinnassa kuin finaalissakin kuudenteen sijaan.

Suomen edustajana MM-kisoissa ollut Arttu Härkönen heitti karsinnassa ennätyksensä 70,63 ja oli finaalissa 11. tuloksella 68,34.

Seuraavaksi Max Lampinen vaihtaa miesten moukariin ja tavoittelee ensi viikonlopun Kalevan Kisojen finaalipaikkaa.

Lauri Kakko heitti M17-sarjan moukarikisassa kolmanneksi tuloksella 49,22.

Samoissa Tammelan kilpailuissa Someron Voiman Fanny Pettersson voitti T11-sarjan 60 metrin juoksun ajalla 9,27.

Marika Virtanen heitti ennätyksensä

Kalevan Kisojen finaaliin tähtää naisten sarjassa myös viikontakainen N19-sarjan Suomen mestari Marika Virtanen , joka paransi sunnuntaina omaa ennätystään runsaan metrin heittäessään Nousiaisissa voittotulokseksi 55,84. Eroa seuraaviin tuli yli 11 metriä.