Nuorten rokotukset pääsivät käyntiin

0
Kainulaisen sisarukset kävivät rokotuksessa. - Eilen kuultiin, että päästään ja tultiin. Hyvältä tämä mahdollisuus tuntuu, toteaa Oona Kainulainen. Jere Kainulainen tietää, että moni kaveri on myös halukas rokottautumaan.

Perusterveiden 12–15-vuotiaiden rokotukset päästiin aloittamaan Somerolla tällä viikolla.

Nuorille löytyi vapaita aikoja jo keskiviikolle ja torstaille. Vastaava terveydenhoitaja Kati Tuomisto-Lundberg kertoo Wilma-viestejä lähetetyn matkaan heti tiistaina. Vanhemmat haluttiin tavoittaa ja ajat saada varaukseen, jottei rokotteita tarvitse pitää jääkaapissa.

Maanantaista lähtien vanhempien soitellessa ja tiedustellessa koronarokotuksia, ajanvarauksesta pystyttiin aikoja myös jo alustavasti antamaan.

– Alakoululaiset pyritään rokottamaan pääosin kouluilla. Yläkoululaiset ja lukiolaiset pystyvät hyvin siirtymään monitoimitalon tiloihin rokotusta varten, Tuomisto-Lundberg kertoo.

– Me pyrimme saamaan rokotuskattavuuden mahdollisimman hyväksi. Vanhempien ei tarvitse lähteä varailemaan jokaiselle erikseen aikaa, vaan ne pystytään koordinoimaan suoraan kouluilta.

12–15-vuotiaat saavat tiedon rokotusajankohdasta kouluterveydenhoitajalta. Mikäli lapsi/nuori toivoo huoltajan olevan läsnä rokotustilanteessa, voi ajan varata soittamalla numeroon 050-4776 155 arkipäivisin kello 12–13.

Kati Tuomisto-Lundberg haluaa myös kiittää somerolaisia vanhempia.

– Kun Wilma-viesti asiasta lähetettiin, niin todella aktiivisesti vanhemmat lähtivät liikkeelle. Illan aikana saimme yli 100 vastausta. Siitä isoa kiitosta heille.

Tehosterokotteen ajankohtaa voi myös aikaistaa. Toisen rokoteannoksen voi halutessaan ottaa aikaisintaan 8 viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen, tietysti rokotetilanteen ja avointen aikojen määrän mukaan.

– Virallinen rokotusväli ensimmäiselle ja toiselle rokotteelle on edelleen 12 viikkoa. Mutta aikaistamista voimme tehdä, koska rokotustilanne Somerolla on edelleen hyvä.

Pop-up -rokotuspäiväkin järjestetään monitoimitalolla viikon päästä lauantaina 21.8. Se on kaikille. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta kello 9–13. Rokotteita on saatavilla rajoitetusti.

Somerolla rokotetaan Modernan ja Pfizer BioNTechin rokotteilla.