OP Lounaismaan edustajiston vaalit käyntiin

0
Lounaismaan Osuuspankin toimitusjohtaja Jouni Hautala ja pankinjohtaja Jukka Tuominen.

OP Lounaismaan edustajiston vaalit starttasivat ehdokasasettelulla. Ehdokkaaksi voi asettua jokainen hyvämaineinen täysivaltainen osuuspankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi kuluvan vuoden toukokuun loppuun mennessä ja tullut täysi-ikäiseksi viimeistään ehdokashankinnan aikana.
Ehdokasasettelu päättyy 10. syyskuuta.
Varsinaiset vaalit järjestetään 4.–17.11.
Äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita on noin 50 000.
– Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla ja jokaisen asiakkaan ääni tulee kuuluville, kertoo toimitusjohtaja Jouni Hautala.
– Edustajiston jäseneltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta.
Edustajistoon valitaan kaikkiaan 50 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi. Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin.