Ostoksilla…

0
Sari Merilä

Näin eilen näyteikkunassa ihanan hupparin. Kotiin päästyäni googletin sen katsoakseni, minkälaisella hintahaitarilla vaatetta suunnilleen myydään. Raskisinko hankkia sellaisen itselleni.
Arvokashan se on, mutta katsotaan. Päätin harkita asiaa muutaman päivän, niin kuin yleensäkin hankintojen kanssa teen.
Jos vaate vielä senkin jälkeen kaikertaa mielessä, niin menen sitä somerolaisliikkeeseen katsomaan ja sovittamaan. Yksin kaunis kuosi ei riitä, vaan vaatteen pitää myös tuntua mukavalta ja sopia juuri minulle.
Viime keväänä tein juttua somerolaisessa huonekalukaupassa sängyistä, ja erityisesti patjoista. Koin varsinaisen ahaa-elämyksen sen suhteen, miten tärkeää on kokeilla petejä ihan paikan päällä ja kaikessa rauhassa.
Hankin kyllä nykyisenkin patjani samaisesta liikkeestä, mutta tein tuolloin ostopäätöksen varsin värin perustein. Antaa patjan nyt palvella elinkaarensa viimeisetkin vuodet, mutta ensi kerralla toimin toisin. Sen opin, että esimerkiksi netistä en sänkyäni menisi tilaamaan.
Bongailin samalla myös ihan huvikseni sohvia. Sen verran paljon tulee sohvallakin loikoiltua, että sanoisin niihin pätevän samat periaatteet kuin peteihinkin. Kokeilla kannattaa.
Yllätyin, kun nahkasohvaksi luulemani huonekalun pinta tuntuikin kädellä koskiessa lämpimän pehmeältä. Odotin tuntevani nahan kylmän viileyden. Myyjä kertoi markkinoille tulleen tämän uudenlaisen verhoilumateriaalin, joka on jonkinlainen nahan ja kankaan välimuoto. Ihastuin materiaaliin. Sitäkään en olisi nettishoppailemalla löytänyt.
Eräänä jouluna oli äidiltä ja isältä tulleessa lahjapaketissa Marimekon Lumimarja-kuosilla varustetut pussilakanat. Parin vuoden päästä pyysin samanlaisen lahjan uudelleen. Lakanat olivat niin kauniit ja tuntuivat niin ihanilta nukkua, etten muita enää halunnut käyttää. Piti siis saada vaihtosarja. Ja sainkin.
Lempikahvimukini tuntuu pinnaltaan samettisen pehmeältä. Ihastuin ensin puulautaselle asetetun keraamisen mukin ulkonäköön, mutta vasta esineen koskeminen aiheutti ostopäätöksen. Se oli kuin tehty minulle. Ostin niitä neljä, että aina on varmasti joku puhtaana.
Kyllä netistäkin on helppo hankkia tarvitsemiaan tuotteita. Löysin esimerkiksi mikroon uuden lasilautasen vanhan rikkouduttua. Tai teetin jopa Balilla saakka mittatilaustyönä haluamani kivisen pesualtaan. Mutta on myös paljon tuotteita, joita on pakko saada koskea ja kokeilla.
Olenkin siis enemmän kuin iloinen, että meillä Somerolla on niin laadukas ja hyvä liikevalikoima, mikä tämän mahdollistaa.
En ole mikään himo-shoppaaja, päin vastoin, mutta arvostan kovasti sitä, että ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Ei edes meren äärelle, sillä täältä Paimionjoen tuntumastakin löytyy melkein mitä tahansa.

Sari Merilä
päätoimittaja