Päivärinta debytoi liigamiehistössä

0
Sami Päivärinta

Teksti Juha Laakso

Somerolaisjääkiekkoilija Sami Päivärinta pääsi viime viikolla ottamaan ensimmäisen kerran tuntumaa miesten liigatasoon, vaikkakin vielä tässä vaiheessa harjoitusottelun kokoonpanossa.

Viime keväänä raumalaisjoukkueineen nuorten Suomen mestaruutta juhlinut Päivärinta, 18, oli hallitsevan miesten liigamestarin, Rauman Lukon, mukana Turussa pelatussa harjoitusottelussa sikäläistä Palloseuraa vastaan. Raumalaiset voittivat ottelun maalein 4–2.

Lukon nelosketjun keskushyökkääjänä pelannut Someron Pallon kasvatti sai pelivastuuta noin kymmenen tehokkaan peliminuutin verran. Päivärinta istui kahden minuutin jäähyrangaistuksen ja pääsi suorittamaan kuusi aloitusta, joista neljä voitokkaasti.

Lähtökohtaisesti Päivärinta lukeutuu alkavalla kaudella Lukon nuorten SM-liigajoukkueen kokoonpanoon, mutta kuten kutsu miesten harjoituspelin kokoonpanoon osoittaa, ovet lienevät hänelle raollaan jo myös miesten liigaryhmän puolelle.

Harppaus nuorten maajoukkuerinkiin


Neljättä pelikauttaan Raumalla aloittava Päivärinta edusti viime keväänä Suomea alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruusturnauksessa. Kuluvan kesän aikana hän on ollut mukana alle 20-vuotiaiden nuorten maajoukkueryhmässä.

Heinäkuun lopussa Päivärinta ja muut nuoret ”Leijonat” pelasivat voitokkaan turnauksen Yhdysvaltojen Plymouthissa.

Saman ikäluokan pelaajista koostuva joukkue on tällä viikolla mukana neljän maan turnauksessa Tshekissä, mutta Päivärinta, kuten suurin osa muistakin Plymouthin turneella olleista pelaajista, saavat tässä vaiheessa keskittymisrauhan ensi viikolla käynnistyvään kotimaan sarjatoimintaan.

Kolmen viimeisen pelikauden aikana Sami Päivärinta on pelannut kaikkiaan 26 maaottelua alle 17-, 18- ja 20-vuotiaiden maajoukkueissa.

Somerolaisväritteinen kanaalikaupunki


Rauma on alkavalla jääkiekkokaudella entistä useamman somerolaistaustaisen pelaajan kotikaupunki. Sami Päivärinnan nuorempi veli Sasu on liittynyt Lukon alle 16-vuotiaiden SM-sarjaryhmään ja 17-vuotias Juuso Salo käynnistelee toista Rauman kauttaan seuran alle 18-vuotiaiden SM-sarjajoukkueessa.

Lukon alle 18-vuotiaiden reservijoukkueeseen kyseisen ikäluokan Mestiksessä lukeutuu peräti kolme SoPa-taustaista tulokaspelaajaa: Vili Pulakka, Elmeri Siviranta ja Arvi Rauhala siirtyivät kaikki raumalaisseuraan Salon Kiekkohaiden junioreista.