Peli sujuu, maalinteko ei

0
Eerika Haalijoki (10) ja Irene Lehtinen varmistavat, että pallo päätyy tässäkin tilanteessa somerolaisjoukkueen hallintaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman naiset pelasivat yhden tämän kauden parhaista Nelosen jalkapallo-otteluistaan, mutta hävisivät siitä huolimatta kotiottelunsa Jomala IK:lle 0–2 (0–0).
– Harvoin olen ollut näin tyytyväinen joukkueen kokonaissuoritukseen ja peli-ilmeeseen, mutta ne maalit… Joukkuepelinä tämä oli meiltä ihan kauden parasta, SoVon päävalmentaja Mika Kokkinen summaili alkusarjan viimeisen kotiottelun antia.
Kokkisen mukaan SoVon syöttöpeli sujui paremmin kuin kertaakaan aiemmin Nelosen peleissä. Maalipaikkoja ei kuitenkaan siunaantunut aivan edellisten pelien malliin. Sen ainoan kerran kun kotijoukkue sai pallon vierasjoukkueen verkkoon, osuma tuli hylätyksi paitsiona.
– Siinä tilanteessa tuulennopea kapteenimme ( Jasmin Rantanen ) taisi olla erotuomarillekin vähän liian nopea, maalin hylkäämistä kummeksinut SoVo-luotsi epäili.

Kolmen kierroksen maaliton putki

Jomala siirtyi 1–0 johtoon heti toisen pelijakson alussa ja onnistui viimeistelyssä vielä toistamiseen noin varttia ennen peliajan täyttymistä.
Tälläkin kertaa SoVo suoritti jo monilla aiemmilla kierroksilla tutuksi tulleen maalivahdin vaihdon. Viivi Karttila torjui kaikki pallot avauspuolikkaalla ja Hilppa Juote kunnostautui tolppien välissä loppupelin ajan.
Pelillisesti SoVo on kehittynyt kauden edetessä valmentajansa toivomaan suuntaan, mutta maalinteko on viime aikoina ollut vieläkin tuskallisempaa kuin alkukaudella. Kolmella viimeisimmällä kierroksella somerolaiset eivät ole onnistuneet viimeistelyssä kertaakaan (hyväksytysti).
SoVo pelaa Nelosen A-lohkossa vielä kaksi alkusarjan vierasottelua, mutta tämä tappio sinetöi jo sen, että somerolaisjoukkueen kausi tulee päättymään alimmassa jatkolohkossa.

SoVon kokoonpano kotiottelussa:
Viivi Karttila (mv/kp), Hilppa Juote (kp/mv), Linnea Sariola, Emilia Salo, Amanda Virtanen, Maria Frankberg, Eerika Haalijoki, Mira Rajala, Pinja Pesonen, Seena Lahti, Tuuli Pirinen, Oili Ovaskainen, Irene Lehtinen, Maija Kemppainen, Ada Lahtinen, Sara Heikkilä ja Jasmin Rantanen.

Miehille rumasti turpiin Turussa

Voiman miesten joukkue vieraili Kutosen A1-lohkon kamppailussa Turussa ja koki kauden ensimmäisen rökäletappionsa. Turun Raittiuskerho -niminen yhdistelmä pöllytti somerolaisvieraitaan maalein 8–2 (4–0).
SoVo ei saanut jalkeille läheskään sellaista miehistöä, jonka voimin se oli napsinut voitot kahdelta edelliseltä kierrokselta. Tästä huolimatta kuuden maalin ero isäntiin nähden oli vähän turhan suuri.
Vierasjoukkueen ilonaiheita olivat SoVon alle 15-vuotiaiden joukkueesta lainaksi saadut Akseli Hakamäki ja Markku Aaltonen, jotka eivät ujostelleet aikamiesten seurassa vähäänkään. Hakamäki jopa vastasi joukkueensa avausmaalista toisella puoliajalla.
Juniori Hakamäen ohella somerolaisista maalinteossa onnistui Rasmus Grönholm, jolle osuma oli jo kuluvan kauden kahdeksas.
Voiman osalta alkusarjan pelit päättyvät tämän viikon kahteen koitokseen: Huomenna on vastassa Liedon Pallo kotikentällään ja lauantaina saapuu Turun Nappulaliigan miesjoukkue Someron vierailulle.
Kotitappio aiheutti pahan kolauksen SoVon toiveille selviytymisestä loppukauden yläjatkolohkoon.

SoVon kokoonpano Turussa:
Niko Rikkilä (mv), Patrik Annala, Antti Pirttilä, Remi Grönholm, Eetu Sarvi, Mikko Haalijoki, Jere Lehtimäki, Joona Helmi, Jasper Joosela, Rasmus Grönholm, Tero Rajakallio, Mika Känkänen, Tommy Lundberg, Akseli Hakamäki ja Markku Aaltonen.