Salkolantie saa päällystettä

0
Kirjailija Markku Keisala vuonna 2014 Hansun kaupungin maisemissa, jonne uusi päällystettävä osuus nyt ulottuu.

Salkolantien (13508) alkuosa Helsingintien suunnasta katsoen saa tällä viikolla uutta päällystettä. Kuin kouluvuoden aloitusviikon merkiksi.
Päällystettävän osuuden pituus on 3,5 kilometriä. Uutta pintaa tulee Ämyrin ja entisen Jonten kaupan ohi Keltiäisissä, ulottuen Härjänojan kylän puolelle. Niille paikkeille metsänreunaan, jossa samalla aukealla sijaitsevat myös Kilontien ja Härjänojantien alkupäät.

Turuntielle ei vieläkään

Sen sijaan somerolaisia puhuttanut pätkä Turuntietä liikenneympyrästä rinnakkaistielle ei saa vieläkään päällystettä. Vaikka tie muistuttaa monesti ja usein paikattavaa kyntöpeltoa, ja vaikka korjattavan osuuden pituus olisi vain parisensataa metriä.
– Se ei ole tämän vuoden päällystysohjelmassa. Näitä tällaisia vastaavia paikkoja on isompiakin Suomessa. Salkolantie on ainoa päällystyskohde, joka tänä vuonna on Somerolla nyt jäljellä, Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päällysteinsinööri Tero Ahokas kommentoi.