Somerniemi osaksi kaksikielistä Lohjaa?

0
Kuva Manu Kärki

Työttömyys tuleekin kasvamaan, kun kouluja puretaan. Moni opettaja sekä muu henkilökunta jää ilman pestiä, ellei naapurikunnista löydy uutta. Toisilla opettajilla työmäärä kasvaa liikaa ja burn out uhkaa. Oppilaita unohtamatta – nykyisetkin luokkakoot ovat isoja.
Enne oli enne, ny o ny

Kiitokset Someron terveyskeskuksen osasto 2:n hoitajille hyvästä palvelusta.
Tynkät

Tiedän useita, jotka ovat muuttaneet Somerniemelle tai etsivät sieltä kotia kyläkoulun takia. Jos koulu ja päiväkoti lopetetaan, nämä Someron kipeästi kaipaamat lapsiperheet menetetään. Kyllä säästökohteiden täytyy löytyä muualta!
Ihmiset äänestävät jaloillaan

Yrittäjät pienellä tai pienenevällä paikkakunnalla tarvitsevat osallistuvaa rahankäyttöä: että ihmiset hankkivat sitä ja käyttävät sitä paikkakunnan palveluihin. Jos mennään muualle shoppailemaan, oman kylän putiikit kuolevat ja ovet sulkeutuvat. Uudelleen auki saaminen voi olla vaivan takana.
Nyt tosissaan herätys!

Näen entisen Somerniemen osana kaksikielistä Lohjaa, Paimionjoen pohjoispuolen ryhmäkylineen liittyneenä luontaiseen yhteyteensä Hämeeseen ja eteläisen puoleen Uskelan laakion jatkeena Saloon. Seutu saa täten leveämmät hartiat.
Hans Bröllop

Virkamies/luottamusmiesasetelma kokouksissa vaatii malttia ja rakentavaa asennetta. Kokouksissa, joissa olen itse ollut, kaikki ovat toimineet kiitettävän mallikkaasti, vaikka olisi oltu eri mieltä. Mutta kannattaa muistaa, että luottamusmies on kadullakin luottamusmies, eikä voi esittää sielläkään väärää tietoa.
AP

Mikä mättää? Noin kuukausi sitten Someron koronatilanne oli melko hyvä. Nyt on ollut kaikenlaisia kohtaamisia. Hengityssuojia ei kunnolla käytetä ja tilanne on pahentunut.
Järki on jättänyt

Olen tähän asti ymmärtänyt, että Venetsialaiset on mökkiläisten kesäpäättäjäiset ja järvimaisemissa ovatkin kaunista katsottavaa. Toivottavasti ei koskaan enää täällä keskustassa ammuta raketteja. Riittää yksi kerta vuodessa, kun eläimet ovat vauhkoina.
Yörauhaa kaikille

Olisiko Somerolla palkkaleikkuri paikallaan? Johtajien palkoista kun otetaan esimerkiksi 25 prosenttia, säästyy rahaa esimerkiksi vähävaraisille.
Autetaan yhdessä