Ovi kävi taajaan pop-up -rokotuspäivänä

0
Anniina Lagerroos-Toikka ja Juha-Matti Toikka kävivät rokottautumassa pop-up -päivänä monitoimitalolla. (kuva Kari Eerikäinen)

– Koko ajan ovi kävi, kuvailee Anniina Lagerroos-Toikka Someron pop-up -rokotuspäivää.

Hän päätti miehensä Juha-Matti Toikan kanssa hyödyntää lauantain pop-up -päivää, koska molemmat saivat siten aikaistettua kakkosrokotustaan.

– Rokotuksen ottaminen on mielestäni tosi tärkeää, jos sen avulla saadaan yhteiskunta taas auki. Myös koronapassi on hyvä asia, jos se edesauttaa samaa asiaa.

Someron terveyskeskuksen vastaava terveydenhoitaja Kati Tuomisto-Lundberg on tyytyväinen pop-up -päivän suosioon.

– Oikein hyvin meni. Rokotettavien määrä ja aine kohtasivat. Ihan muutama rokkoaine olisi vielä ollut, eli kaikki paikalle tulleet saivat rokotteen.

Noin 150 ihmistä osallistui rokotuksiin ilman ajanvarausta ja lähes yhtä monta oli varannut ajan etukäteen.

– Karkeasti laskien ehkä puolet ottivat ykkös- ja puolet kakkosrokotteen. Mukana oli myös ihan kaikkia ikäryhmiä, nuorimmista yli kahdeksankymppisiin.

– Vilkas päivä Someron mittakaavassa. Melkein 300 ihmistä rokotettiin siinä neljässä tunnissa, Tuomisto-Lundberg toteaa.

– Hyvin ihmiset malttoivat jonottaa. Mukava puheensorina kuului koko ajan ja paikalle tultiin asiallisesti maskit päällä.

Seuraavan kerran rokotuksia annetaan lauantaina kahdeksan viikon päästä, eli 16. lokakuuta. Tarvittaessa Somerolla on saanut myös ilta-aikoja.

Somerolaisista on ykkösrokotteen saanut jo 74,9 prosenttia ja kakkosrokotteen 55,2.

– Tällä viikolla iso porukka koululaisia saa rokotteen, ja hyvin on ilmoittautuneitakin, Tuomisto-Lundberg sanoo.

12–15-vuotiaista on jo 36,9 prosenttia saanutkin rokotteen ja 16–19-vuotiaista 74 prosenttia.

Somerolla todettiin viime viikolla 19 koronatartuntaa. Somerolla on yhteensä nyt 73 todettua koronatartuntaa keväästä 2020 alkaen.

Varsinais-Suomi on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Viimeisten 14 vuorokauden aikana on todettu 864 koronatapausta. Maakunnan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 178,2.

Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.