SoPan tytöilleturnausvoitto Power Cupista

0
Voitontanssi. Sss/Juha Tuuna

Teksti Juha Laakso

Salossa pelattu lentopallon Power Cup päättyi somerolaisittain upeasti, kun Someron Pallon D-tytöt vastaanottivat ikäluokkansa Supersarjan voittajina kultaiset turnausmitalit.
SoPa/Valkoinen-niminen joukkue on jo vuosien ajan esittänyt hienoa peliä ja tehnyt hyvää tulosta Janne Lehtosen valmennuksessa. Edellisessä, kaksi vuotta sitten pelatussa Power Cupissa, sama joukkue juhli mestaruutta E-tyttöjen ikäluokassa.
Salon turnauksessa D-tyttöjen Supersarjaan osallistui 33 joukkuetta eri puolilta Suomea. SoPa/Valkoinen pelasi kaikkiaan kymmenen ottelua ja voitti ne kaikki ylivoimaa huokuvalla kokonaiseräsuhteella 20–2.
Ainoat erätappionsa mestarit kokivat muita mitalisteja vastaan: Alkulohkon kohtaamisessa pronssijoukkue Pieksämäen Tsemppi-82 onnistui nappaamaan somerolaisilta yhden erän, samoin hopealle yltänyt Loimaan Jankko loppuottelussa.
Pääosin vuonna 2008 syntyneistä pelaajista koostuvassa SoPa/Valkoisessa Powerin voittoa olivat hankkimassa Olivia Lehtonen, Anni Pettersson, Emma Lehtonen, Anni Luoto, Amalia Tuomola, Lotta Känkänen, Amanda Juselius ja Riia Juselius.
SoPan erinomaisen kokonaispanoksen tässä sarjassa täydensi sijaluvulle 12. päätynyt SoPa/Stars –joukkue. Nuorempien junioreiden ikäluokassa SoPa/Timantit sijoittui E-tyttöjen Supersarjassa 18:nneksi.