SoVo tuhlaili maalipaikkoja

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman naiset kävivät pelaamassa Nelosen jalkapallo-ottelun Pyrkivän kotikentällä Turussa. A-lohkon kärkiryhmiin lukeutuva Pyrkivä latoi voittoon tarvitsemansa maalit heti pelin alussa.
Alisa Lehtinen avasi kotijoukkueen maalitilin toisella peliminuutilla ja tuplasi johdon jo pari minuuttia myöhemmin. Lehtisen hattutemppu valmistui ennen varttitunnin täyttymistä ja samalla olivat valmiina ottelun loppunumerot 3–0 (3–0).
Alku oli siis somerolaisittain ankea, mutta siitä eteenpäin lohkon tyvijoukkue tarjosi kärkipään yhdistelmälle erittäin hyvän vastuksen.
– Ihan ookoo matsi. Pieni maltti tekemiseen, niin rupeaa napsumaan syötöt jalkoihin ja pallot maaliin, SoVo-luotsi Mika Kokkinen arvioi suojattiensa esitystä.
Valmentaja muistutti, että SoVollakin oli monia tilaisuuksia maalintekoon, mutta paikkoja tuhlailtiin edellisten pelien tapaan aivan liikaa. Vastustajan maalivahdin syliinkin vetoja taisi päätyä puolenkymmentä pelkästään toisella jaksolla.
Kauden käytäntönä SoVolla on ollut, että lähes joka peliin kentälle juoksee pari uutta pelaajaa. Viime pyhänä kautensa avasivat futsalkentiltäkin tutut sovolaiset Tuuli Pirinen ja Sara Heikkilä, joten nyt kokoonpanossa on nähty jo reippaasti päälle kahden kentällisen verran pelaajia.

”Kolme kovaa maalivahtia”

SoVon maalin suulla ensimmäisen torjuntavuoron sai Viivi Karttila ja tauon jälkeen tontin otti haltuunsa Eerika Haalijoki . Pelin loppupuolella vahti vaihtui vielä kerran, kun Haalijoki nostettiin uudelleen hyökkäysten tukijaksi ja tolppien väliin asettui joukkueen kapteeni Jasmin Rantanen.
– Meillä oli kolme kovaa maalivahtia, jotka pelasivat kentälläkin hyvin, valmentaja Kokkinen kehaisi.
Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Voiman kokoonpanossa olivat Turun reissulla Aada Pynninen, Linnea Sariola, Emilia Salo, Amanda Virtanen, Maija Kemppainen, Irene Lehtinen, Maria Frankberg, Mira Rajala, Johanna Kokkinen ja Oili Ovaskainen.
Kahden maalittoman pelin jälkeen SoVon naiset pääsevät huomenna tarkentamaan sihtiään kotoisella urheilukentän nurmella, jonne alkuiltapäivän otteluun saapuu vieraaksi Jomala IK Ahvenanmaalta.
Kauden avausvoiton osuessa tähän kohtaan SoVolle jäisi alkusarjan kahdelle viimeiselle kierrokselle vielä mahdollisuus nousta lohkossaan kahdeksan parhaan joukkoon, mikä tietäisi kauden päättämistä alajatkolohkon sijasta keskilohkossa.