SoVon vahva alku…

0
Vihreäasuinen Voiman P13-joukkue (kuvassa Lassi Pelto-Lampola ja

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman naiset esiintyivät urheilukentän kotinurmellaan jalkapallon Nelosen kamppailussa Maskun Palloseuraa vastaan.
Täydellisen kaksijakoisen ottelun avausjakson perusteella oli mahdotonta ennustaa lopputulosta, joka oli somerolaisittain tyly 0–11 (0–2) tappio.
SoVo sätäsi peliin aktiivisesti ja painoi selkeänä ennakkosuosikkina lähteneet maskulaiset puolustuskannalle.
Ensimmäiset neljäkymmentä minuuttia olivat parasta SoVoa kauden tähänastisissa kotiotteluissa. Tuossa vaiheessa oli vaikea ennakoida toisen jakson romahdusta ja kauden tylyintä selkäsaunaa.

Kun ei, niin ei…

Kotijoukkueella oli avausjakson aikana lukuisia erinomaisia maalintekopaikkoja, mutta yksikään niistä ei johtanut maalituuletuksiin. Esimerkiksi Amanda Virtanen laukoi tulisen vapaapotkun tolppaan ja kohta perään rangaistuspotkun täpärästi ohi maalin.
Sähäkästi kirmanneille kärkipelaajille, Jasmin Rantaselle ja Oili Ovaskaiselle, avautui puolenkymmentä läpiajopaikkaa, mutta kerta toisensa jälkeen pallo lipesi näissä tilanteissa omille teilleen ennen kunnollista laukaisuyritystä.
Aivan avauspuolikkaan loppuhetkillä Maskukin alkoi saada hieman pelijuonesta kiinni ja rutinoitu ryhmä käytti sille auenneet tekopaikat jäätävällä tarkkuudella hyväkseen.
Voimalaisten paras puhti oli jäänyt avausjakson juoksuvoimaiseen esitykseen, mutta tauon jälkeenkin kotijoukkue jaksoi vielä sinnitellä parikymmentä minuuttia vieraiden kyydissä. Sitten loppuivat sekä usko että voimat ja MaPS pääsi kaunistelemaan maalisaldoaan vähän turhankin helposti.
Viidestä pelistään neljä voittanut Masku nousi Nelosen A-lohkon kärkeen ja tämän kauden sarjatulokas SoVo jatkaa yhden tasapelipisteen hankkineena tyvipaikalla.

Vihreäasuinen Voiman P13-joukkue (kuvassa Lassi Pelto-Lampola ja
Jimi Ilmanen, taustalla
Aatu Stark ja maalivahti Luukas Kyyrä) kamppaili lauantaina kotikentällään Kaarinan Poikia vastaan.

KaaPo haki pinnat SoVon junioreilta

Voiman P13-ikäluokan Kolmosessa pelaavat junioripojat palasivat keskikesän pelitauoltaan pistetaisteluihin Joensuun pallokentällä.
Vastustajaksi saapunut Kaarinan Pojat/Punainen -joukkue oli avauspuolikkaalla sen verran tehokkaampi, että ansaitsi 7–3 (4–0) voittonsa.
Toisella jaksolla KaaPo latoi ensin kaksi maalia lisää, kunnes Tuukka Salo ja Arttu Hakamäki saivat kotijoukkueen maalihanat auki. Aivan pelin lopussa SoVon pojat saivat pallon vielä kertaalleen vastustajan maaliin ja tuo osuma kirjattiin kaarinalaisten ”omaksi maaliksi”.
Liekö otteissa kotiyleisön edessä ylimääräistä jännitystä, kun SoVon P13-joukkueelle alkukauden kotipelit ovat olleet hankalampia kuin matkaottelut. Kotikentällä tilille on tullut kolme tappiota, kun taas kolmesta reissupelistä on napsahtanut kaksi voittoa.
Tuo tilasto on mahdollisuus korjailla uuteen uskoon jo tulevana lauantaina, kun SoVon vieraaksi pallokentälle saapuu pisteetön Mynämäen Pallo.
Saman ikäluokan somerolainen tyttöjoukkue, SoVo T13, aloitti pian poikien pelin jälkeen Kolmosen A-lohkon syyskauden jatkosarjan. Sekin sai vieraakseen KaaPo/Punainen –nimisen yhdistelmän.
Kevätkaudella samainen KaaPo päihitti somerolaiset kotikentällään maalein 10-0. Nyt SoVo onnistui alkuhetkien takaiskuista toivuttuaan laittamaan paremmin kampoihin. Silti tämäkin kohtaaminen päättyi kaarinalaisten voittoon maalein 6-0 (4-0).