SoVolla vastassaan sarjajohtaja

0
Atso Pätäri (5) rynnii läpi PiPS:n puolustuksen. Oikealla Voiman lohkossa maalipörssin kakkosena oleva Akseli Hakamäki.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman miesjoukkue esitti parasta osaamistaan ja kukisti kotiyleisönsä edessä jalkapallon Länsi-Suomen alueen Kutosessa a1-lohkoa siihen asti johtaneen turkulaisseura ÅCF:n kakkosjoukkueen maalein 3–2 (3–1).
Voiman edellinen kotipeli oli kauden pelillinen pohja-noteeraus, mutta nyt joukkue venyi koko pelaajiston voimin aivan toiseen ääripäähän. ÅCF:n reservit ovat sen verran vahva ryhmä tälle sarjatasolle, että yhtään vaatimattomampi esitys ei sen kaatamiseen olisi riittänytkään.
Kotijoukkue oli myös saanut kokoonpanoonsa muutaman tervetulleen täydennyksen ja pelaamiseen löytyi heti aloituspotkusta lähtien hyvä tasapaino, liike ja asenne.

Pikatahtiin karkumatkalle

Ottelu ei ehtinyt vanhentua viittäkään minuuttia, kun SoVo aloitti maalikarkelonsa: Hienon ottelun pelannut energiapakkaus Kasperi Laine täräytti voimalla pallon turkulaismaalin tolppaan ja Joona Helmi sijoitti kentälle palautuneen kimmokkeen hallitusti verkkoon.
Kymmenen minuuttia myöhemmin Samuli Laine lähetti vapaapotkun ÅCF:n maalin edustalle ja jälkitilanteesta sukunimikaimansa Kasperi pääsi nostamaan sen tyylikkäästi maalipuiden väliin.
Pelihurmion löytänyt SoVo karkasi jo ennen avausjakson puoltaväliä kolmen maalin johtoon, kun Mikko Kaasen upeasta vapaapotkusta pallo löysi kolmenkymmenen metrin takaa väylänsä turkulaismaaliin.
Vieraat muistuttivat vaarallisuudestaan heti seuraavan minuutin kavennuksellaan, mutta sen pahemmin isäntien hyvä ote ei päässyt avauspuolikkaalla lipsumaan.
ÅCF/2 nousi toisella jaksolla vajaan varttitunnin pelin jälkeen maalin päähän, mutta jatkossa kotijoukkue piti vieraiden lähentelyt hyvin aisoissa. Oikeastaan lähempänä kuin pelätty tasoitusmaali, oli useampaan otteeseen SoVon neljäs osuma. Muiden muassa Kasperi Laineelle ja Rasmus Grönholmille avautui parikin mainiota tilaisuutta lisämaalin viimeistelyyn.

Joukkueellinen onnistujia

Voiman joukkueessa ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä. Maalivahti Niko Rikkilä hoiteli omat hommansa varmoin ottein ja hänen edessään Antti Pirttilä, Janne Salmi, Otto Saarinen, Patrik Annala ja Joni Vuorela muodostivat uhrautuvasti taistelleen puolustuslinjan.

Samuli Laine ja Juho Pettersson toivat keskikentälle lisää pallovarmuutta ja Kaase sekä taitoa että juoksuvoimaa. Helmi, Grönholm, Kasperi Laine ja Kaapo Nikander olivat muut kahteen suuntaan uutterasti raataneet työmyyrät.
Voittonsa myötä Voima säilytti mahdollisuutensa nousta loppukierroksilla lohkossaan kärkinelikkoon ja sitä kautta sarjanoususta taistelevaan yläjatkolohkoon. Tärkeitä lisäpisteitä on tarjolla jo ylihuomenna, kun lohkojumbo Auran Palokunnan Urheilijat saapuu vieraaksi urheilukentän nurmelle.

P15-joukkueelle lisää voittoja

Voiman vanhimmat junioripojat ovat palanneet voitokkaasti P15-ikäluokan Kolmosen kesätauolta. SoVo haki 3–1 (2–1) vierasvoiton FC Kyrön Palloseuran kotikentältä ja murskasi sen jälkeen Piikkiön Palloseuran Somerolla maalein 7–0 (4–0).
FC KyPS on A1-lohkon kärkipään joukkueita, eikä päästänyt somerolaisvieraitaan helpolla. Toki myös maalien viimeistelytehokkuuteen SoVolla jäi hieman toivomisen varaa, joten peli pysyi numerollisesti tasaisena loppuhetkille saakka.
Akseli Hakamäki ja Eero Lehtinen pohjustivat vierasvoittoa avauspuolikkaan osumillaan. Lopullisen sinetin kolmen sarjapisteen potille iski Hakamäki Micky Enqvistin hyvästä pohjustuksesta vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua.

Hakamäki ja Salo hattutemppuihin

Kotiottelussa vastus oli selvästi heppoisempi ja käytännössä SoVon pojat ratkaisivat pelin edukseen jo ensimmäisellä vartilla: Hakamäki, Leevi Salo ja Oliver Helenius latoivat numerot 3–0:een ennen kuin PiPS oli saanut ainuttakaan kunnon hyökkäystä somerolaisalueelle.

Jatkossa kotijoukkue hölläsi kaasua, mutta viimeisteli silti vielä neljästi: Sekä Hakamäki että Salo saivat toisella jaksolla hattutempun täyteen.
Somerolaismaalia läpi kauden taidokkaasti vartioinut Ilmo Nokka joutui muutaman kerran venymään parhaimmilleen ja nuorukainen sai ansaitusti tililleen sarjakauden ensimmäinen nollapelin.
SoVo kohtaa alkusarjassa vielä lohkon tyvipäähän juuttuneen Perniön Urheilijat vieraskentällä ja kärkikahinoissa olevan Maskun Palloseuran Somerolla. Loppukauden Kakkosen paikka on näillä näkymin valumassa Uudenkaupungin Pallokerhon hyppysiin, kun se vankisti lohkojohtoaan 9–0 murskavoitolla Maskusta.