Sykkeellä tarjolla 35 ryhmää – neljä uutuuslajia

0
Syke päivä 2019.

Someron Sykkeellä on elokuun lopussa alkavalla kaudella tarjolla 15 ryhmää aikuisille ja 20 lapsille ja nuorille.
Uutuuksiakin on tarjolla. Lapsille alkaa Taaperojumppa ja aikuisille Barre, Vire-Lavis ja Toiminnallinen kehonhuolto.
– Barre-tunnilla pääsee kehittämään parempaa kehonhallintaa ja ryhtiä. Töihin pääsevät erityisesti pakarat, reidet ja keskivartalo, kertoo Mari Laine Sykkeestä.
Barren eli tangon kanssa tehtävät harjoitukset ovat perusta klassisen baletin tekniikalle, mutta modernilla barretunnilla ei tanssita balettia.
– Barre harjoittelu onkin hyvin aloittelijaystävällistä. Tiedostava tekeminen, oikeat linjaukset ja puhtaat liikeradat ovat keskeisiä elementtejä Barressa. Tehokkaalta tunnilta mukaan saa hyvän ryhdin ja voimaantuneen olon.
Vire-Lavis pohjautuu Lavis-lavatanssijumppaan ja on siitä sovellettu versio henkilöille, joilla on sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi toimintakyvyn rajoituksia.
Vire-Lavis -tunnit toteutetaan pääosin istuen ja/tai tuolia apuna käyttäen. Vire-Laviksen peruskurssin tanssilajit ovat: humppa, valssi, jenkka, tango, polkka, salsa ja rock.
– Tunnin sisällössä huomioidaan osallistujien toimintakyky, sanoo Laine.
– Lisäksi ennen kauden alkua järjestetään 28.8. jo kolmannen kerran kaikille avoin ilmainen Syke-päivä, jolloin aikuisten on mahdollista päästä testaamaan jumppia ja lapsille on tarjolla erilaisia toimintapisteitä.
– Tapahtuma pidetään Kiiruun puistossa. Varatilaksi on varattu Kiiruun koulun liikuntatilat, jos keli on kovin sateinen, Laine sanoo.