Tavoitteena hyvä rokotekattavuus

0

Somerolla on rokotettu yli 12-vuotiaista kuntalaisista ensimmäisellä annoksella 76,5 prosenttia. Yli 45-vuotiaiden kattavuus on jo 86,5 prosenttia, taikka ikävuosien lisääntyessä, vieläkin enemmän. Yli 60-vuotiaiden prosentti on vähintään 92,2.

Toisen annoksen meillä on saanut 59 prosenttia. Yli 40-vuotiaista tehostepiikin on hakenut käsivarteensa 72,1 prosenttia tai enemmän. Yli 60-vuotiaiden prosentti toisesta piikistä pomppaa Somerolla jälleen seuraavalle kymmenluvulle, ollen vähintään 82,6 prosenttia.

Erot koko Suomen tilanteeseen ovat selkeät: ensimmäinen piikki, 71,4 prosenttia, toinen piikki, 48,5 prosenttia. Siis alle puolet prosenttiosuudesta meillä. Somero ja somerolaiset ovat onnistuneet. Teemme menestymistarinaa.

Rokotekattavuus tulee helpottamaan monia arkisia askareita. Esimerkiksi Tanska purkaa kaikki rajoitukset 10.9. Siellä rokotekattavuus yli 12-vuotiaissa kahdesti rokotetuissa on noin 80 prosenttia.