Terveyskeskuksen johtava lääkäri virkavapaalle ­– kaikki 7 virkaa täytetty määräaikaisilla sijaisilla

0
Johtava lääkäri Arja Lukka sanoo Someron terveyskeskuksessa työntekijöiden mielipiteitä kyseltävän ja niillä on vaikutusta päätöksiin. Vertaistukea saa. Työntekijöillä on mahdollisuus kouluttautua työssään.

Someron terveyskeskuksen johtava lääkäri Arja Lukka on jäämässä pitkälle virkavapaalle erikoistumiseen liittyvän harjoitusjakson vuoksi.
Lukan sijaiseksi on valittu Mimosa Uoti, joka hoitaa johtavan lääkärin tehtäviä kesäkuun 2023 loppuun.
– Oli todella positiivinen yllätys, että saimme johtavalle lääkärille pitkäaikaisen sijaisen, perusturvajohtaja Marjaana Sorokin toteaa.
Lukka on terveyskeskuksen ainoa vakituinen lääkäri, vaikka virkoja on seitsemän.
Siitä huolimatta terveyskeskuksen lääkäritilanne on hyvä. Sorokinin mukaan kaikki lääkärinvirat on saatu täytettyä määräaikaisten sijaisten avulla.
Someron terveyskeskuksen iltapäivystystä supistettiin kaksi vuotta sitten. Sorokin sanoo, että päivystyksen vähentäminen on helpottanut sijaisten saamista.
– Lääkäritilanne näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä.
Sorokin iloitsee siitä, että moni Someron terveyskeskukseen sijaiseksi tullut lääkäri palaa sinne töihin uudelleenkin.
– Tämä tuo myös pysyvyyttä hoitotyöhön, vaikka vakinaisia lääkäreitä ei olekaan.
Sorokin huomauttaa, että vakinaiset virat eivät kiinnosta lääkäreitä.
– Haimme juuri lääkäriä vuodeosastolle, mutta yhtään hakemusta tai edes kyselyä ei tullut. Saimme kuitenkin palkattua virkaan lääkärin, joka oli puolisen vuotta erikoistumisjaksolla ja palasi sitten takaisin määräaikaiseen virkaan. Tästäkin olimme erityisen ilahtuneita, vaikka ei vakituisesti virkaa saatukaan toistaiseksi täytettyä, Sorokin toteaa.