Useita korona-altistuksia ja myös uusia tartuntoja

0

Somerolla on viime päivinä todettu useita uusia korona-altistumisia ja myös uusia tartuntoja, joista kaksi Joensuun koulussa.
Keskiviikkona 11.8. Tokmannissa kello 15–15.30 ja Didim Kebab Pitseriassa kello 16.–17.30 asiakkaana olleella todettiin koronatartunta.
Samaan aikaan tiloissa olleita henkilöitä kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatesteihin oireiden ilmaantuessa.
Someron kaupunki korostaa, että tilat, joissa mahdollisia altistumisia tapahtuu, ovat turvallisia, jos niissä noudetaan yleisiä koronasuosituksia.
Erityisen tärkeää on, että terveydenhuollon viranomaisten ohjeita ja terveysturvallisia toimintatapoja noudatetaan, jotta tartuntaketjut saadaan katkaistuksi.
Joensuun koulussa on todettu kaksi koronatartuntaa. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat ottaneet henkilökohtaisesti yhteyttä altistuneisiin. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, terveydenhuoltoviranomainen on arvioinut, että altistumista ei ole tapahtunut ja lapsi voi mennä normaalisti kouluun.
Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi Someron kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksen osalta tarkempaa tietoa.
Someron kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti Joensuunkoulun tilannetta ja kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.
Somerolla todettiin myös sekä sunnuntaina että maanantaina yksi uusi koronatartunta. Yhteensä Somerolla on todettu 56 koronatartuntaan viime vuoden keväästä lähtien.
Varsinais-Suomi pysyy koronan leviämisvaiheessa. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 188,5. Koronatapauksia on kahden viikon sisällä todettu 914. Valtavirus on yhä delta.
Tänä vuonna Tyksissä on hoidettu vajaat 50 koronapotilasta teholla. Näistä 95 prosenttia ei ole saanut yhtäkään koronarokoteannosta. Viisi prosenttia heistä oli saanut yhden rokoteannoksen. Täyden rokotuksen saaneita ei ole joutunut tehohoitoon.
Rokotukset etenevät Varsinais-Suomessa tasaisesti, noin 67 prosenttia on nyt saanut vähintään yhden annoksen ja 39 jo toisenkin rokotteen.
Somerolla ensimmäisen rokotteen on saanut noin 73 prosenttia ja toisen noin 53 prosenttia.
Someron monitoimitalolla järjestetään pop-up rokotuspäivä lauantaina 21.8. Paikalle voi mennä ilman ajanvarausta kello 9–13. Rokotteita on kuitenkin rajoitetusti.
Someron kaupunki suosittelee rokotuksen ottamista ja kannustaa etenkin nuoria ottamaan rokotteen.
Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin.