Uusi kova aika porrashaasteeseen – vielä ehtii mukaan!

0
Tiina Väre

Tiina Väre kävi juoksemassa TNSportin ja Somero-lehden kesän porrashaasteen Somero sydämessä -kuntoportaissa.
– Olihan rankka suoritus!, kommentoi Väre juostuaan portaat ylös ja alas yhteensä kymmenen kertaa aikaan 10 minuuttia 28 sekuntia.

Linnea Harala

Tänä vuonna TNSportin ja Somero-lehden järjestämää haastetta on kovennettu, sillä nyt portaat juostaan edestakaisin kymmenen kertaa.
Juho Leppä kellotti alkukesästä miehille haasteajaksi 12,09 ja Linnea Harala naisten sarjaan 12,07.

Juho Leppä

Haaste on avoin kaikille, ja siihen voi osallistua yksilönä tai joukkueena 2–10 henkilön porukassa.
Portaat noustaan ylös, käännytään ylätasanteelta ja jatketaan kohti lähtöpistettä. Tämä tehdään 10 kertaa peräkkäin mahdollisimman nopeasti.
Lähtö on alhaalta. Jalka pitää käydä ylhäällä ylä- ja alhaalla alatasolla, jonka jälkeen saa kääntyä.
Joukkuekisassa juoksijan vaihto tapahtuu jommalla kummalla tasanteella käteen läpäyttämällä, jonka jälkeen seuraava saa lähteä juoksemaan portaita.
– Eli haasteaikaan kellotetaan 10 nousua ja 10 alasmenoa. Yksilölle se on rankka suoritus, mutta joukkueelle helpompi, toteaa Niklas Niskanen TNSportista.

Niklas Niskanen kellotti ajan 11,05, mikä ei ole mukana kilpailussa.

Finaali toteutetaan tänä vuonna parikisana. Siihen pääsevät mukaan kaikki pariajan Somero-lehteen ilmoittaneet. Kummankin juoksijan on tehtävä viisi toistoa.
– Kesäkuuma on rajoittanut luonnollisesti portaiden käyttöä ja itse kukin on enemmän kuluttanut aikaa uiden ja viilentyen kuin portaissa hikoillen. Helteet ovat haastetta ajatellen onneksi väistyneet ja parifinaalia kohden voidaan edetä, toteaa Niskanen.
Finaali käydään 18. syyskuuta.
– Eli nyt päivämäärä kalentereihin ja sitä kohti treenaamaan, Niskanen kannustaa.
Voittajat palkitaan pokaalein ja kunniakirjoin sekä finaalilajiin liittyvin tuotepalkinnoin.
Elokuussa aikansa ovat käyneet kellottamassa myös Jaakko Yli-Rekola, 14,44, ja Sampo Virtanen, 11,26
Haastekisaan osallistujan tulee suorituksen tehtyään lähettää osallistujan/osallistujien nimi/nimet ja käytetty aika sähköpostiosoitteeseen toimitus@somerolehti.fi. Samaan lähetykseen voi liittää myös kuvan suorituksesta tai suorittajasta/joukkueesta. Halutessaan voi antaa haasteen myös jollekin toiselle. Portailla liikutaan omalla vastuulla.

Tanja ja Niklas Niskasen mallisuoritus on videoitu Youtubeen ja löytyy QR-koodilla tai nimellä: TNSportin porrashaaste 2021, Somero Sydämessä kuntoportaissa.