Vakava varoitus yleisöpaikoista– Altistumisia Ämyriltä, Rantatuvalta ja Jussin Baarista

0

Mahdollisia korona-altistumisia koettiin Somerolla useammassa paikassa heinä–elokuun vaihteessa.

Viikonlopun jäljiltä todettiin koronatartunnat Ämyrin tanssilavalta lauantaina 31.7. kello 21–23.

Myös Ravintola Rantatuvassa samana lauantaina kello 23–01 sekä Jussin Baarissa sunnuntaina 1.8. klo 12–14 asiakkaina olleilla on todettu koronatartunnat.

– Toivon, että ihmiset nyt ymmärtäisivät, etteivät ne ole hyviä paikkoja, painottaa Someron terveyskeskuksen johtava lääkäri Arja Lukka vahvasti.

Toisaalta Arja Lukka myöntää ymmärtävänsä esimerkiksi Ämyrin tilanteen.

– Jos heillä on buukattu solistit, niin heille pitää maksaa, oli tanssit tai ei.

Varovaisempi ote olisi suuresti paikallaan.

– Olen aina sanonut, että se on sellainen koronalinko, kun tuollainen tanssipaikka kerää usealta paikkakunnalta porukat yhteen. Jotka vielä ovat lähietäisyydellä toisistaan, Lukka tähdentää.

Samaan aikaan tiloissa olleita henkilöitä kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatesteihin oireiden ilmaantuessa.

Someron kaupunki korostaa, että tilat ja tapahtumat, joissa mahdollisia altistumisia tapahtuu, ovat turvallisia, jos niissä noudetaan yleisiä koronasuosituksia.

Somerolla todettiin torstaina 5.8. kolme uutta koronatartuntaa.

Kaupungin nettisivuilla todetaan olevan erityisen tärkeää, että terveydenhuollon viranomaisten ohjeita ja terveysturvallisia toimintatapoja noudatetaan, jotta tartuntaketjut saadaan katkaistuksi ja epidemian leviämistä hillittyä.

Varsinais-Suomi siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen 3.8.

Somero-lehden toimitus julkaisee kokonaan maksuttomina sellaiset pandemiaan liittyvät jutut, joissa kansalaisille annetaan toimintaohjeita ja jotka edistävät ihmisten turvallisuutta ja terveyttä.​