Veikka Sarénille SM-triathlonilta miesten hopeaa ja nuorten kultaa

0
Veikka Sarén (kuva Jane Iltanen/TS)

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Veikka Sarén osoitti vahvaa kuntoa Vantaan Triathlonilla, joka oli samalla sprinttimatkojen SM-kilpailu. Sarén oli miesten SM-kilpailussa hopealla ja voitti nuorten M19-sarjan kilpailussa kultaa.

Kilpailu alkoi 750 metrin uintiosuudella, joka Sarénilta sujui verrattain hyvin ja hän pääsi 20 kilometrin pyöräilyosuudelle isoon pääporukkaan, jossa tuli kärkikolmikossa vaihtopaikalle. Kilpailussa oli mukana SM-kisan ulkopuolella myös useita virolaisedustajia.

Viiden kilometrin juoksuosuudelle Veikka Sarén pääsi lähtemään kärjessä muutaman sekunnin ennen Johannes Sikk´in johtamaa virolaiskolmikkoa sekä Suomen muita parhaita. Pian juoksun kärkikolmikko erottautui. Sarénin ja Sikk´in seuraan oli noussut Triathlon Suomi -seuran Timi Malinen .

Kolmen kilometrin vaiheilla Sarén joutui päästämään M23-sarjalaisen kaksikon hieman irti. Maalissa Sarénin aika oli 1.02.48, josta eroa Suomen miesten ja M23-sarjan mestari Maliseen tuli 14 sekuntia ja Vantaan Triathlonin voittaja Sikk´iin 20 sekuntia. Miesten SM-pronssille ja M19-sarjan hopealle nousi Turun Urheiluliiton Johan Fredrickson runsaan puolentoista minuutin päässä Sarénista.

Vuosi sitten isänsä Markku Sarénin valmentama Veikka voitti myös vastaavan oman sarjansa kilpailun, jolla sai silloin samalla miesten SM-pronssia.

Veikka Sarén oli tyytyväinen päivän kisaansa sekä koko kauteen.

Ensi kaudeksi ylempään juniorisarjaan siirtyvä mestari koosti tervettä itsetuntoa puhkuen yhteenvetoa menneestä ja samalla jo tavoitteita tulevalle kaudelle:

– Kehitystä on tullut paljon viime kaudesta. Nyt vaan uusia ärsykkeitä ja paljon vanhaa tekemistä, niin ensi kaudella isketään kahta kovemmin.

Sarén arveli, että kauden triathlonkilpailut hänen osaltaan olivat siinä, mutta syyskuun alussa on Tikkakoskella vielä duathlonin SM-kilpailut, jotka kiinnostavat. Niissä lajeina ovat pyöräily ja juoksu.