Viikonloppuna ei uusia tartuntoja

0
Koronavirusnäytteistä eristetään ensin perimäainesta, joka monistetaan kuvan punaisessa laitteessa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Lopulta monistetun perimän avulla selviää, onko näyte positiivinen vai ei. Kuva: Marttiina Sairanen.

3030Metsätien esiopetusryhmässä oli perjantaina mahdollinen altistuminen koronalle. Virallisen karanteenin kriteerit eivät kuitenkaan täyttyneet, joten ryhmää ei suljettu. Somerolla ei todettu viikonlopun aikana yhtään uutta koronatartuntaa, mutta torstaina todettiin yksi ja perjantaina kaksi. Somerolla on yhteensä 78 todettua koronatartuntaa keväästä 2020 alkaen.
Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumosi kokoontumisrajoituksia ja lähikontaktin välttämisvelvoitetta koskevat päätöksensä Varsinais-Suomessa. Maakunta on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta sairaanhoitopiireiltä saatujen asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain soveltamiselle säädetyt edellytykset eivät enää täyty. Näin ollen yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista poistuu lähikontaktin välttämisvaatimus.30
Epidemiatilanne ei ole vielä ohi, mutta sitä hallitaan tällä hetkellä valtioneuvoston asettamilla ravintolarajoituksilla ja tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä sekä alueen sairaanhoitopiirien suosituksilla. Epidemian leviämisen estämisessä on erityisen tärkeää korkean rokotekattavuuden saavuttaminen. Aluehallintovirasto kannustaakin kaikkia ikäluokkia rokottautumaan koronavirusta vastaan.