Voima ponnettomana lohkojumboa vastaan

0
Korkeimmalle ponnistava Joona Helmi ei vielä tästä tilanteesta onnistunut pukkaamaan palloa maaliin, mutta hetkeä myöhemmin hän heilautti verkkoa rangaistuspisteeltä. Voiman valkopaidoista kuvassa myös Eetu Sarvi (33) ja Mikko Haalijoki (99).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman jalkapallomiehistö on lupaavan kaudenalun jälkeen hukannut maalitehonsa ja ajautunut Länsi-Suomen alueen Nelosessa tappiokierteeseen.
Nyt Voima pelasi kauden toisen kotiottelunsa ja kärsi siinä ennakkoasetelmiin nähden yllättävän 2–3 (1–2) tappion FC Kyrön Palloseuralle. A1-lohkon jumbona peliin lähtenyt vierasjoukkue haki Somerolta kauden ensimmäisen voittonsa.
Altavastaajana kentälle tullut KyPS otti niin sanotusti luulot pois kotijoukkueelta hyvin nopeasti: Vajaassa varttitunnissa vieraat rokottivat isäntiään puolustuspään laiskottelusta 2–0 johtoasemalla.

Laine sooloili komean kavennuksen

Ensimmäisen jakson loppupuolella SoVokin sai vähän ryhtiä pelaamiseensa. Runsaan puolen tunnin jälkeen Kasperi Laine antoi näytteen henkilökohtaisista taidoistaan ja iski isännille komean avausmaalin näyttävän soolon päätteeksi.
Tauolla kotijoukkue suoritti maalivahdin vaihdon, kun konkari Jarkko Ihalaisen oli aika suunnata kohti laivarantaa ja luovuttaa tonttinsa nuoremmalle virkaveljelleen, hyökkääjänä pelin aloittaneelle Niko Rikkilälle.
Kuumassa säässä voimat alkoivat ehtyä kummaltakin joukkueelta ja pelin tempo laski loppua kohden selvästi. SoVon takaa-ajo jäi vaisuksi, eikä tuottanut montaakaan laadukasta maalipaikkaa.
Noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä kamppailu kuitenkin heräsi eloon, kun KyPS:n Aleksi Pellonperän yllättävä nosto painui Rikkilän selän taakse maalin yläkulmaan, saatellen vieraat jälleen kahden maalin karkumatkalle.
Voima intoutui viimeiseen rynnistykseen ja teki 2–3 kavennuksen pari minuuttia myöhemmin: Kulmapotkun jälkitilanteesta isännille tuomittiin rangaistuspotku, jonka Joona Helmi täräytti tyylikkäästi verkon perukoille.
Viimeisellä minuutilla Helmi pääsi vielä rangaistusalueen rajamailla nokikkain KyPS:n maalivahdin kanssa, mutta vastaantulollaan tilanteen hyvin peittänyt vahti ehti kiinni palloon ennen voimalaisen laukausta.

Ylälohkopaikka yhä tavoitteena

Ottelun jälkeen Voiman pelaajat ja vaihtorulettia pyörittänyt valmentaja Mika Känkänen olivat yhtä mieltä siitä, että joukkueen kokonaissuoritus jäi luvattoman vaisuksi.
– Varsinkaan kotikentällä esityksemme ei saisi koskaan olla näin huono, Antti Pirttilä puuskahti.
– Ensin pari helppoa maalia omaan verkkoon ja sen jälkeen ei saatu itse tehtyä maaleja hyvistäkään paikoista. No, taistelumme yläjatkolohkoon pääsystä jatkuu tästä tappiosta huolimatta edelleen, Känkänen kommentoi.
Kahden ensimmäisen kierroksen voittopeleissään SoVo viimeisteli yhteensä kymmenen osumaa, mutta seuraavat kolme ottelua ovat kartuttaneet maalisaldoa vain neljällä.
Alkusarjan viidelle viimeiselle kierrokselle somerolaisjoukkue tarvitseekin lisää tehoja hyökkäyspeliin ja huolellisuutta puolustamiseen, pysyäkseen mukana kamppailussa lohkon kärkinelikolle jaossa olevista yläjatkolohkon paikoista ja samalla nousumahdollisuudesta.

Voiman kokoonpano kotiottelussa: Jarkko Ihalainen (mv), Niko Rikkilä (kp/mv), Antti Pirttilä, Rudi Grönholm, Eetu Sarvi, Patrik Annala, Kaapo Nikander, Kasperi Laine, Remi Grönholm, Rasmus Grönholm, Markus Nieminen, Joona Helmi, Tommy Lundberg, Musi Nezamdoust, Jasper Joosela, Mikko Haalijoki ja Jere Lehtimäki.