Asplundista kesän kaataja

0
Sen kunniaksi! Lahtelaiskeilaaja Teemu Asplund sai aiheen voitonmaljan nostoon Someron kesäkilpailun ykkösenä.

Kolme ja puoli kuukautta kestänyt keilailun valtakunnallinen erikoiskilpailu Kesän kaatajaiset saatiin Someron keilahallissa päätökseen.

Kesän kärkikaatajaksi kruunattiin Somerolla usein kilpaileva lahtelainen mestariluokan keilaaja Teemu Asplund . Hän nakutteli kolmesta kolmen heittosarjan yhteistuloksesta muodostuneen kilpailun voittopisteiksi 2110.

Asplund heitti ilman tasoitushyvityksiä, eli hänen pistemääränsä on niin sanottu ”puhdas tulos”. Yhtä sarjaa kohden lahtelaisen keskiarvonoteeraus oli erinomainen, noin 234 pistettä.

Kaatajaisten kakkossijalle nousi loimaalainen Kimmo Tikakoski pistemäärällään 2034, josta tasoituspinnojen osuus oli 180. Kolmanneksi päätyi maajoukkuetasoltakin tuttu Turun Palloseuran Jesse Kallio (2025). Läpi kesän somerolaiskeilaajien kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Matti Lehtinen (2018/234) oli lopputuloksissakin Someron Keilaajien ykkösnimi ja ainoa täkäläinen kahdentuhannen pisteen rajan rikkoja.

Muista somerolaisista kaikkiaan 43 osanottajan joukossa Pertti Lehti (1987/198) oli yhdeksäs, Immo Pulkkinen (1964/138) yhdestoista, Timo Härmä (1909/225) neljästoista ja Olli Lehtinen (1846/81) kahdeksastoista.