Esan hopeakolmikko ja Max Lampinen Ruotsin kaatoon

0
Silja Kosonen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Kalevan Kisojen hopeakolmikko Tommi Holttinen, Silja Kosonen ja Henri Liipola edustavat viikonloppuna Suomea yleisurheilumaaottelussa Tukholman olympiastadionilla.

Tommi Holttinen

Liipolalle maaottelu on viides peräkkäinen aikuisten Ruotsi-ottelu, Holttiselle, jolta viime vuosi jäi väliin, neljäs, ja Kososelle toinen. Liipola on voittanut kaksi kertaa Tukholmassa ja viime vuonna hän oli Tampereella toinen. Kososen Ruotsi-ottelu-ura alkoi vuosi sitten voitollisesti. Holttinen on ollut parhaimmillaan kahdesti neljäs.
Alustavan vahvistamattoman aikataulun mukaan esalaisten lajit kilpailtaisiin sunnuntaina. Miesten moukarissa suomalaiskolmikko Aaron Kangas , kauden paras 76,85, Tuomas Seppänen 75,02 ja Henri Liipola 74,68 saa vastaansa ruotsalaiset Ragnar Carlsson 76,87, Oscar Vestlund 70,97 ja Mattias Lindberg 65,16.
Naisten moukarissa suomalaisten Silja Kososen 73,43, Krista Tervon 72,92 ja Suvi Koskisen 68,65 vastassa on ennätystasainen ruotsalaiskolmikko Tracey Andersson 68,93 sekä Grete Ahlberg ja Sara Forssell 68,91.
Miesten seipääseen on tietojen mukaan tulossa itse ME-mies Armand Duplantis , joka tänä vuonna on ylittänyt 610, mutta joka voittaessaan Tokiossa olympiakultaa yritti uutta ME-tulosta 619.
Mielenkiintoiset kamppailut maaottelupisteistä nähdään TV2:ssa lauantaina kello 17.20 ja sunnuntaina kello 13.

Henri Liipola. Kuva Jan Sundman / SSS.

Lampisella kaksi lajia

Ennen aikuisten maaottelua käydään nuorten 17-sarjan maaottelut. Viime vuonna sitä ei koronan vuoksi järjestetty lainkaan, joten Someron Esan Max Lampinen pääsee vasta nyt aloittamaan edustustehtävät Suomi-asussa.
Lampinen kisaa maaottelussa kumpanakin päivänä, heittäen lauantaina kiekkoa ja sunnuntaina moukaria. Lampisen kauden paras kiekkotulos on 53,56, ja Suomen toisen edustajan Kosti Sainen 54,43. Ruotsin ykkösen Adam Hellbomin tulos on 54,81 ja kakkosen Leo Sikovicin 53,07, joten tasaista kilpailua voitaneen odottaa tässä ruotsalaisten Tokion olympiakisojen menestyslajissa.
Moukarissa Max Lampinen on SE-tuloksellaan 80,18 ylivoimainen suosikki. Suomen toinen edustaja Simo Piirainen on heittänyt 68,34. Ruotsin kärkitulos 63,15 on Adam Hellbomin nimissä ja tilastokakkosena on Fabian Mix tuloksella 61,08.
Nuorten maaottelua voi seurata Ruotsin yleisurheiluliiton nettisivuilta friiidrott.se/ löytyvän linkin kautta.

Max Lampinen. Kuva Kari Eerikäinen.