Esille nousi epäily päätöksen laillisuudesta

0

Kaupunginhallituksen päätös voi olla lehtitietojen mukaan kuntalain vastainen. Salon Seudun Sanomat kirjoitti eilen 16.9. asiasta, haastateltuaan hallinto-oikeuden emeritusprofessori Olli Mäenpäätä.

Kokouksessa Markku Mäki-Teeri esitti kuitenkin pöytäkirjan mukaan, että ”kenttähanke pitäisi laittaa uudelleen valmisteluun.” Se siis pitäisi korjata nykyisen kokoisena” – ja niin edelleen.

SSS uutisoi kaupunginhallituksen päättäneen, että ”urheilukentän remontti pitää suunnitella uudelleen”. Tässä kohdin kaupunginhallitus olisi asettautunut päätöksenteossa valtuuston edelle, kuten Olli Mäenpää luultavasti oli asiassa käsittänyt. Mäenpää oli lehtitiedon mukaan pitänytkin ”kaupunginhallituksen toimintatapaa asiassa outona”.

Ainoastaan väliaikaiseksi rakennukseksi pystytetystä SoLusta Mäki-Teeri esitti pöytäkirjan mukaan kokouksessa, että ”sitä ei korjata, vaan se myydään”. Siitä asiasta kaupunginhallitus päätti, ja hyväksyi äänin 3–6.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kommentoi asiaa pohtimalla sitä, miten päätöksenteossa pitäisi toimia suhteessa valtuuston kerran tekemiin päätöksiin.

– Se ei ole tässä mitenkään uutena asiana. Hallituksen päätöksen sanamuoto on kuitenkin jossain määrin tulkinnanvarainen, kun sen tarkkaan lukee. Siinä puhutaan eri osa-alueista sanamuodolla pitäisi ja pitäisi tehdä jatkossa.

Suikkanen sanoo, päätöksen sanamuotoon tarkemmin perehdyttyään, että asiassa edellytetään kaupunginhallitukselta lisäpäätöksiä. Asian vieminen valtuustoon on pohdinnassa.

– Mielestäni asiassa on muutamia vaihtoehtoja, pohdin tarkemmin vielä itsekin.

– Tietysti on niin, että jos valtuuston päättämästä linjasta poiketaan, niin siihen pitäisi hakea myös valtuustolta uusia päätöksiä.

Hallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus kirjoitti asiasta eilisaamuna Facebookissa: ”En ota kantaa lakiasioihin”… ”Urheilukenttähanke ei siis varsinaisen kentän osalta etene aikoihin ellei nyt sitten valtuusto tee toisenlaista ratkaisua.”

”Solun remontointi ja käyttötarkoituksen muutos tarvitsee rakennusluvan. Miten siinä käy, se selvinnee jos Solusta halutaan tehdä pysyvä rakennus. Kaupungintalolla selvitellään nyt tätä kaupunginhallituksen päätöksen lakiasiaa.

”Ehdotuksessamme oli siis, että väistötila solu myydään ja suunnitellaan tilat joko vanhaan katsomoon tai sen välittömään läheisyyteen.”

”Muihin asioihin emme edes ehdotusta tehneet, vaan tekstissä lukee ”pitää”-sanan sijaan ”pitäisi”, vaikka lehti kirjoitti edellisellä sanalla. Sillä on iso ero. Ehdotus meni äänestyksessä läpi 6-3. Taustalla kuhisee selvästi. Nyt selvitetään ehdotuksen lainvoimaisuutta”, kirjoitti Varjus.