Hämeenportinkoko toiminta seis­ – jatkaja on haussa

0

Someron keskeisen maamerkin, legendaarisen ravintola ja hotelli Hämeenportin toiminta on pantu seis. Ainakin niin pitkäksi aikaa, että löytyisi sopiva jatkaja.

Yritystoiminnan loppuminen koskee koko korttelia. Hämeenportin ravintolatoiminnat ovat olleet koronan vuoksi pysähdyksissä jo aiemmin. Nyt loppui, ainakin jatkajan saamiseen asti, myös kesäravintola Bönden toiminta.

– Ihmisten liikkuminen on vähentynyt koronan myötä. Sellainen antaa hyvin paljon vähemmän mahdollisuuksia ravintolatoiminnan jatkamiseen, kommentoi Olli Raitanen kiinteistöjen omistajapuolelta.

Häntä ihmetyttää, miksi liikkumisen väheneminen koskee niin paljon juuri Someroa. Maanrakennustyömailla liikkuessaan jo esimerkiksi naapurikunnassa Jokioisilla ihmiset käyvät päivällä ulkona syömässä.

Somerolainen koronahiljeneminen on laajaa – eikä se koske pelkästään ravintoloita ja muita ruokapaikkoja. Esimerkiksi Esan suunnistuksissa väkeä on käynyt edelleen alle puolet siitä mitä aiemmin. Ei uskaltauduta edes metsään!

– On vaarana, että tämä jäisi pysyväksi olotilaksi. Ihmiset toteavat, että kotona on ihan hyvä olla, Raitanen huomauttaa.

Olli Raitanen asettaa toiveensa jatkajan löytymiseen.

– Pitäisi löytää helposti lähestyttävä monitoimiosaaja, joka pystyisi vetelemään lankoja moneen suuntaan. Olemme avoimia kaikille vaihtoehdoille, tilat voi ostaa tai niihin voi tulla vuokralaiseksi. Samalla saisi jälleen moni Somerolta töitä.