Hävikkiä vai ei?

0

Tämä viikko on hävikkiviikko. Myös MTK kannustaa hävikkiruuan vähentämiseen.

Ruokahävikki on roskiin päätynyttä ruokaa, jonka synty olisi voitu välttää ennakoimalla ruuan kulutusta paremmin, tai valmistamalla ja säilyttämällä ruoka toisin. Ruokaa heitetään roskiin miljoonia kiloja.

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin yli 100 miljoonaa kiloa ruokaa. Se on 33 prosenttia kaikesta Suomen ruokahävikistä.

Kotitalouden koko ja tyyppi vaikuttavat paljon ruokahävikin määrään, mutta MTK:n tiedotteen mukaan rahaksi muutettuna esimerkiksi nelihenkinen perhe voi heittää vuodessa jopa 500 euroa roskiin ruoan muodossa.

Kokonaan ruokahävikkiä ei voi välttää, mutta jokainen meistä voi siihen vaikuttaa.

Nyt hävikkiviikolla on hyvä hetki miettiä ja jopa laskea, montako euroa minä tai meidän perhe heittää ruokana roskikseen.