Hiidenlinnaan kaavoitetaan loma-asuntoja ja pientaloja

0
Hiidenlinnan portti. Kuva Ben Serlo/TS

Hiidenlinna Resort Parkin alueelle kaavoitetaan uusia loma-asuntoja ja pientaloja. Niiden korttelialue on kaavaluonnoksessa merkitty nyt matkailukeskuksen käytössä olevan alueen pohjoispuolelle kuivalle maalle.

Someron ympäristölautakunta asetti Hiidenlinnan matkailukeskusta koskevan ranta-asemakaavan luonnoksen yleisesti nähtäville. Kaava-alueen koko on 13,6 hehtaaria. Kaavaluonnoksessa osoitettu rakennusoikeus on kaikkiaan 7 350 neliömetriä. Osaan alueesta on jo rakennettu.

Hiidenlinna Park Resortissa on muun muassa crosskart-rata. Auton puikoissa puiston isäntä Sami Uotila.

Kaavoituksen tavoitteena on luoda mahdollisuus matkailukeskuksen laajentamiseen ja kehittämiseen, sillä yrittäjä Sami Uotilan suunnitelmissa on saada alueelle yöpymismahdollisuuksia ja yhteistiloja kävijöille.

Alueelle ollaan lisäämässä myös pysäköintialueita.

Loma-asuntojen ja pientalojen korttelialue on tulossa kaava-alueen pohjoisosaan, joka on vielä osin rakentamatonta metsämaata.

Hiidenlinnan ympärille kasvaneesta seikkailupuistosta löytyy Jätti, joka muistuttaa kovasti linnan rakentaja Reino Koivuniemeä.

Hiidenlinnasta ja  seikkailupuistosta löytyy jo nyt touhua perheen pienimmistä vanhimpiin. Tarjolla on muun muassa Hiidenlinnan ja taiteiden lisäksi liukuja ja kiipeilyä köysiradoilla, leikkimökki, pomppulinnat, skeittiramppi, Jätti-veistoksen näköalapaikka, rakkaudenpolku, kesäteatteri,  nuotiopaikkoja, Buggy-kartingrata, Hiidenlinna Zoo-eläinpuisto, Pump track -rata ja Hiiden kappeli.

Hiidenlinna on somerolaisen Reino Koivuniemen rakentama. Se valmistui 1991. Koivuniemet myivät linnan vuonna 2013 Sami Uotilalle.

Hiidenlinna