Kaupungintalo vaatii vesikaton korjauksen ja muutakin remonttia

0
Kaupungintalossa on tarpeen isot remontit. Edelliset uudistukset tehtiin julkiisvuihin.

Tämän vuoden talousarviossa on varattu 200 000 euroa kaupungintalon vesikaton saneeraukseen sekä LVIS-tekniikan parantamiseen. Vesikatossa on jo ilmennyt joitakin vuotoja. Ne on saatu tähän asti hallintaan kevyillä huolto- ja paikkaustöillä.

Vuonna 1976 valmistunut kaupungintalo on ehtinyt 45 vuoden ”keski-ikään”. Katto on alkuperäinen, joten peruskorjaus on ajankohtaista. Talon yläkerrassa on ollut myös poikkeavan korkeita lämpötiloja. Jäähdytystekniikka ei riitä niitä laskemaan, joten myös yläpohjan eristemäärä saattaa olla riittämätön.

Lisäksi kaupungintaloa on kaavailtu aurinkoenergian käyttöpaikaksi. Katon sijainti soveltuu ilman varjostavia puita ja muita rakennuksia aurinkoenergialle. Siksi sen mahdollinen käyttö on syytä ennakoida jo katon saneerauksessa.

Kesäkuussa tarjouksia saapui ainoastaan yksi, joka poikkeuksellisen halpuuden vuoksi oli syytä hylätä. Tarjouspyyntökierros aloitettiin uudelleen.

Toisella kierroksella saapui määräaikaan mennessä kahdeksan tarjousta. Niistä yksi jouduttiin hylkäämään liian halpana.

Tekninen lautakunta päätti valita urakoitsijaksi Salon Teollisuuskatot Oy:n. Edellytyksenä on, että kaupunginhallitus ja edelleen -valtuusto myöntävät hankkeelle 230 000 euron lisämäärärahan. Lisämääräraha on tarkoitus kattaa hulevesiverkoston perusparannuksista ja laajennuksista, 380 000 euroa.

Perusteluna kustannusarvion ylitykselle on, että urakan toteutustapa ja suunnitelmat ovat muuttuneet alkuperäisestä. Uusien suunnitelmien mukaan katto lisäeristetään. Myös räystäsalueita korotetaan tarvittavien kallistusten aikaansaamiseksi. Alunperin vanhat bitumikermit oli tarkoitus ainoastaan päällystää uudella kermillä.

Tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo, että lisämäärärahan yhtenä perusteena on kaupungintalon sisäremontti.

– Alakerrassa on avokonttoritilaa, jota on tarkoitus muuttaa. Taloustoimistoon tehdään huoneet ja väliseinät. Myös infopistettä ollaan muuttamassa turvallisuuden vuoksi. Infopisteen pöydän taakse ei enää remontin jälkeen olisi suoraa ja vapaata pääsyä aulatilasta.

Mäkinen toteaa muutostarpeen olevan samanlainen kuin monien muidenkin kaupunkien kaupungintaloissa.

– Vapaata kulkua rajoitetaan. Portaiden eteen tulee käyntiovet. Asiakas odottaa, kuten muissakin kaupungeissa, että hänet tullaan sieltä noutamaan, Mäkinen huomauttaa.

Asiakas siis kertoo, kenen kanssa hän on sopinut tapaamisen tai muuta.

Myös kaupungintalon sähköistystä on tarkoitus parantaa valaistuksen osalta.

– Meidän pitää vielä katsoa, mitä ensi vuodelle tullaan esittämään. Ainakin viemärit ovat sellaisessa kunnossa, että niiden korjaukseen pitää varautua. Vielä ei ole tiedossa, pystyykö ne uusimaan vai pinnoitetaanko ne. Se selviää tänä syksynä.

Sisäremonttien osuuden Marko Mäkinen arvioi olevan ehkä noin 60 000 euroa.