Kiekot suurenevat, mutta Mico Lampisen SE:t jatkuvat

0
Mico Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan 15-vuotias Mico Lampinen on viimeisen kahden viikon aikana heittänyt kiekonheitossa ikäluokkansa Suomen ennätykset oman sarjan kilon välineellä 70,36 ja M17-sarjan 1,5 kilon välineellä 58,97. Nyt oli vuorossa ensimmäinen kokeilu M19-sarjan 1,75 kilon välineellä ja jälleen tuloksena oli 15-vuotiaiden SE-lukema 52,93.
Tampereen kilpailussa Lampisen ensimmäinen heitto kantoi 47,55 ja sitten tuli kolme mitätöntä. Sen jälkeen nuori mies sai otetta outoon välineeseen.
Viidennellä 51,93 kantaneella heitolla ylittyi Juha Tuokon 27 vuotta vanha SE 48,56 jo yli kolmella metrillä ja kuudennella tuli vielä melkein metri lisää, kun mittamiehet saivat venyttää mitan 52,92 metrin päähän ringistä.
Tulos on myös tämän vuoden maailman paras 15-vuotiaan heittämä. Suomessa M19-sarjan heittäjistäkin vain Mynämäen Miika Lahtonen on ainoa 50 metrin ylittäjä. Hänen kauden kärkituloksensa 53,14 on vain 22 senttiä Lampisen tulosta enemmän.
M17-sarjan moukarinheiton Suomen ennätystä tänä kesänä useasti parantanut Max Lampinen heitti Tampereella tällä kertaa vaihteeksi taas miesten moukaria. Parhaalle heitolleen tuli mittaa 63,83, jolla hän jäi ennätyksestään 64,92 reilun metrin.
Muutaman viikon päästä 17 täyttävä Lampinen on juniorisarjojen tämän vuoden ylivoimaisesti paras heittäjä, sillä hänen edelleen pääsee seuraavaksi nuorimpina kaksi juniorisarjat jo taakseen jättänyttä 23-vuotiasta mörssäriä.