Kiva, mukava, ihana

0

”Katso mikä keittiö!” ”Vau, tää on kyllä ihana.”

Sisustussuunnittelija ja lifestyle bloggaajaksi (kirjoittaa päiväkirjamaista sivustoa nettiin) itseään kutsuva, intohimoinen sisustamisen harrastaja esittelevät telkkarissa Lohjan asuntomessujen perhetaloja.

Istun kiinnostuneena kotikatsomoon. Asuntomessut jäivät käymättä, vaikka ne olivat naapurikaupungissa.

Mustat seinät, kalusteet ja tasot vilisevät silmissä, valkoista vastapainona ja puupaneelia pehmentäjänä.

Juontajapari on innostunut, yritän pysyä perässä miten monta kertaa sana kiva toistuu, ja tietenkin paljon on myös ihanaa.

Monilapsisen perheen asumisratkaisu saa kiitosta. Vanhempien ja lasten makuuhuoneet sijaitsevat talon kahdessa eri siivessä, molemmissa omat pesutilat. Ratkaisu on juontajien mielestä onnistunut. Vanhemmilla ja lapsilla on oma rauha.

Yhdessäoloakin on ajateltu. Keskellä taloa on 50 neliön oleskelu- ja keittiötila, jossa maaseutumaisemaan ja -ympäristöön sopivista uudisrakennuksista. Kohteissa asutaan ja voidaan viettää yhteistä aikaa. Sauna on erillisessä rakennuksessa.

Pienten lasten perheessä lastenhuoneet sijaitsevat oleskelu- ja ruokailutilan lähellä.

Muutaman päivän päästä törmään yllättäen brittiohjelmaan, jossa kilpaillaan jo.

Kärkikahinoissa on talo, joka on saanut vaikutteita perinteisistä maatilojen talouskeskuksista. Tuomarien mielestä monesta rakennuksesta koostuva ratkaisu sopii tuuliselle aukealle. Asukkaat ovat samaa mieltä.

Ajatukset ja virtaukset kulkevat maasta toiseen. Yllättäen talosta löytyy myös siipi, jossa on muun muassa vierashuone.

Salli Lehtinen
toimittaja, eläkkeellä